Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische pasta carbonara
Recept voor het allerlekkerste vegetarische Italiaanse pasta gerecht
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
25
min
min
Totaal:
30
min
min
Porties:
3
Dit heb je nodig
1
kg
bloemkool
inc blad en steel
2
tenen
knoflook
peper en zout
naar smaak
100
ml
amandelmelk
ongezoet
3
el
olijfolie
extra vergine
1
el
azijn
150
gr
kastanjechampignons
1
ui
250
gr
volkoren tagliatelle
175
gr
plantaardige spekreepjes
10
takjes
bieslook
voor de garnering
Zo maak je het
Breek de roosjes van de stam, doe in een ruime pan, breng aan de kook en kook gaar (8-10 minuten koken) De roosjes moeten goed zacht zijn.
Giet de bloemkool af en laat even uitstomen.
Doe de bloemkool in de blender en voeg de knoflook, amandelmelk, olie, azijn en peper en zout toe
Blend tot een mooie gladde saus. Er mogen geen stukjes meer zichtbaar zijn. Zet de saus apart
Snijd de champignons in dunne plakjes en snipper de ui
doe een scheutje olie in een ruime pan en bak en fruit hierin de champignon en ui lichtbruin
Voeg de plantaardige spekreepjes toe en verwarm kort mee
Breng water aan de kook voor de tagliatelle en bereid zoals aangegeven op de verpakking (al dente)
Giet de tagliatelle af en voeg toe aan de pan met de spekreepjes, champignon en ui
Schenk de saus erover en schep door elkaar
Serveer met wat fijngesneden bieslook