Tom Yum soep | Vegan

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 25 min
Porties: 4 personen

Dit heb je nodig

  • 2 stengels citroengras
  • 1 ui
  • 10 gr gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl ketjap
  • 2 tl gele currypasta
  • 8 limoenblaadjes gedroogd, te koop in toko
  • 1,5 Liter vegan bouillon
  • 2 limoenen
  • 2 courgettes
  • 200 gr shiitake
  • 250 gr tomaatjes roma
  • 10 gr koriander
  • 150 ml kokosmelk

Zo maak je het

  • kneus het citroengras, snipper de ui, schil de gember en snijd het vruchtvlees fijn
  • haal de knoflook door een knoflookpers, snijd de rode peper in ringen
  • bak het citroengras, de ui en gember even aan met olijfolie in een soeppan
  • voeg de knoflook, ketjap, currypasta, limoenblad en de peper toe en roer door elkaar
  • voeg direct de bouillon en het sap van 1 limoen toe, breng aan de kook en laat 20 min koken
  • maak intussen spaghetti van de courgettes met een spiraalsnijder
  • snijd de shiitake in reepjes en de tomaatjes doormidden
  • voeg de courgette noodles, shiitake en tomaatjes aan de tom yum soep toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken
  • snijd intussen de koriander grof en snijd de limoen in partjes
  • serveer de vegan tom yum soep met een scheutje kokosmelk, partjes limoen en de vers gesneden koriander