Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zeebaars uit de oven
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
30
min
min
Porties:
2
personen
Dit heb je nodig
2
zeebaars
van de visboer, schoongemaakt
1
citroen
biologisch
1
bol
knoflook
15
gr
rozemarijn
vers
peper
zeezout
2
el
olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte)
spoel de vis af onder de kraan, dep droog met keukenpapier
snijd de citroen in plakjes, pel de knoflook
bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en leg daar de twee zeebaarzen op
vul de buikholte van de zeebaars met de citroen, knoflook en de takjes rozemarijn
bestrijk de vis met olijfolie en bestrooi met een beetje zeezout en grove peper
gaar de zeebaars 30 minuten in de oven
Extra
je kunt de kerntemperatuur van de vis controleren met een kernthermometer. Deze moet ongeveer 62 graden zijn