Wat is een visje op zijn tijd toch heerlijk! De visboer had speciaal voor mij twee mooie zeebaarsjes klaarliggen. Zeebaars uit de oven maken is super simpel. Die basic bereiding van zeebaars uit de oven deel ik met jullie in dit recept. Minimale inspanning, 30 minuten oventijd en je kunt smullen!

Tip: zeebaars op je BBQ maken? Bekijk dit recept.

Zeebaars is een veelzijdig visje met een mild zoete smaak. Grijp jij als je vis wilt maken steevast naar zalm en kabeljauw? Doe het dan eens anders en neem zeebaars mee. Veel mensen vinden het een beetje spannend of onaantrekkelijk om een hele vis te bereiden. Maar het valt echt reuze mee. Als je dit recept een keer hebt gemaakt, weet je dat het peanuts is.

De visboer maakt de zeebaars voor je schoon, je hoeft hem thuis alleen maar af te spoelen en droog te deppen. Ze je in de holte nog wat zachte, rode vliesjes zitten, trek deze dan voorzichtig weg.

Door de buikholte van de vis te vullen met verse kruiden, citroen en knoflook, wordt je zeebaars uit de oven nog lekkerder. Ik had nog een bosje rozemarijn liggen dat ik heb gebruikt voor dit simpele recept. Maar je kunt ook heel goed dille of tijm gebruiken.

Zeebaars met gegrilde groenten

Wil je een complete maaltijd op tafel zetten? Leg dan simpelweg gesneden groenten naast de zeebaars. Denk aan reepjes paprika, mini broccoli, blokjes zoete aardappel, plakjes courgette, paksoi, bloemkool, wortel, groene asperge of tomaatjes, het kan allemaal. En het is super lekker en gezond.

Zeebaars uit de oven

10 min
30 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 zeebaarsvan de visboer, schoongemaakt
  • 1 citroenbiologisch
  • 1 bol knoflook
  • 15 gr rozemarijnvers
  • peper
  • zeezout
  • 2 el olijfolie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte)
  • spoel de vis af onder de kraan, dep droog met keukenpapier
  • snijd de citroen in plakjes, pel de knoflook
  • bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en leg daar de twee zeebaarzen op
  • vul de buikholte van de zeebaars met de citroen, knoflook en de takjes rozemarijn
  • bestrijk de vis met olijfolie en bestrooi met een beetje zeezout en grove peper
  • gaar de zeebaars 30 minuten in de oven

Tip

je kunt de kerntemperatuur van de vis controleren met een kernthermometer. Deze moet ongeveer 62 graden zijn
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Trefwoord: vis uit de oven
Porties: 2 personen
Door: Jennifer