Met deze burrito’s zet je een heerlijke avondmaaltijd op tafel voor het hele gezin! Dit is de Voedzaam & Snel versie van een typisch Mexicaans gerecht. Wij voegen meer groente toe en skippen de kaas (maar we gebruiken wel sour crème voor de smeuïgheid). Het resultaat is super lekker! En mocht je wat over houden, dan kun je het ook prima afgekoeld als lunch eten.

Het handige van een burrito is dat je deze maaltijd goed kan meenemen. Stel je gaat dit jaar met de auto op vakantie en je wil bij aankomst niet hoeven koken? Maak deze burrito’s dan thuis, wikkel ze in aluminiumfolie en je hebt een heerlijke en voedzame maaltijd op de dag van aankomst.

En ook als je niet op vakantie gaat dit jaar is het natuurlijk extra leuk om gerechten uit andere landen te maken. Zo creëer je toch een beetje dat vakantiegevoel in eigen tuin. Mexicaanse playlist erbij, sombrero op en je bent er klaar voor ;-)

Vegetarische burrito’s met zwarte bonen en rijst

Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 220 ml salsamild
  • 150 gr zilvervliesrijst
  • 300 ml water
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl paprikapoedergerookt, zoet
  • zeezout
  • 200 gr zwarte bonen
  • ijsbergsla
  • 125 gr sour crème
  • 1 avocado
  • 2 trostomaten
  • 4 grote volkoren wraps

Zo maak je het

  • snijd de courgette in blokjes, snijd de knoflook fijn en snipper de ui
  • fruit de ui in een pan met olijfolie, voeg de courgette en knoflook toe en bak 3 minuten
  • voeg de rijst, de kruiden, het water en de salsa toe en laat 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan
  • voeg de zwarte bonen toe en verwarm nog even mee. Is het water opgenomen en de rijst nog iets te hard? Voeg dan nog wat water toe.
  • snijd de ijsbergsla in stukken en de trostomaten in blokjes
  • haal het vruchtvlees van de avocado uit de schil en prak met een vork, meng met de sour crème
  • dek de tafel met de volkoren wraps, het burrito mengsel, de sla, de avocado-sour creme en de gesneden tomaat, vul de burrito's naar smaak. Niet te vol, want dan valt er van alles uit

Tip

Burrito’s meenemen? Beleg ze met de ingrediënten, vouw de onderkant naar binnen en rol de wrap op, wikkel in aluminiumfolie.
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Porties: 4 personen
Door: Jennifer