Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Winterse boerenkool lasagne met mascarpone en kaneel
Boerenkool in een lasagne? Jazeker! En lekker dat het is :-)
Porties:
4
Dit heb je nodig
1
ui
gele
3
tenen
knoflook
vers
2
eetlepels
olijfolie
extra vergine
500
gram
mascarpone
250
ml
melk
vol
600
gram
boerenkool
gesneden
peper en zout
naar smaak
2
theelepels
kaneel
lasagnebladen
volkoren
Zo maak je het
Snipper de ui en fruit deze in een ruime pan op laag vuur in de olijfolie
Snipper ondertussen de knoflook en voeg deze toe aan de ui
Verwarm de oven voor op 180 graden
Zet terwijl de ui en knoflook aan het fruiten zijn een steelpan op laag vuur en doe hier de melk en mascarpone in, roer door elkaar
Voeg de kaneel toe en breng op smaak met zout en peper
voeg ondertussen elke keer een handje boerenkool toe aan de ui en knoflook totdat alles in de pan zit en geslonken is
Zet een ruime ovenschaal klaar
Doe hierin eerst een laagje boerenkool, dan een laag mascarpone en vervolgens de lasagnebladen
Eindig met een laag mascarpone
Plaats de lasagne in de oven voor 30 minuten