heerlijke cake van amandelmeel met chocolade, speculaaskruiden en amandelschaafsel
Voorbereiding: 15 minmin
Bereiding: 45 minmin
Porties: 8porties
Dit heb je nodig
200gramandelmeel
1tlbakpoeder
snufzeezout
2bananenrijpe
3eieren
65grroomboter
2tlspeculaaskruiden
100grpure chocolade
2elgeschaafde amandelen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden, boven- en onderwarmte
Meng amandelmeel, bakpoeder, speculaaskruiden en zeezout in een kom
Pel de rijpe bananen en prak het vruchtvlees tot moes in een andere kom
Splits de eieren en smelt de roomboter. Voeg het eigeel en de gesmolten boter toe aan de banaan en mix goed. Klop het eiwit luchtig met een mixer
Voeg de moes toe aan de kom met amandelmeel en meng het beslag
breek de chocolade in stukken en hak deze vervolgens grof, schep ⅔ door het beslag en spatel vervolgens voorzichtig het opgeklopte eiwit door het beslag
Leg een vel bakpapier in een cakeblik en giet daar rustig het beslag in, verdel gelijkmatig maar druk niet aan
Voeg de rest van de chocolade en de amandelschaafsels toe en bak de cake in 45-50 minuten gaar in de oven
Til de cake met het bakpapier uit het cakeblik en laat hem afkoelen, snijd de cake vervolgens in plakken