Geroosterde bloemkool, broccoli en krieltjes uit de oven
Heerlijke vega maaltijd voor een doordeweekse dag
Voorbereiding: 10 minmin
Bereiding: 50 minmin
Porties: 3personen
Dit heb je nodig
1bloemkool
1stronkbroccoli
1witteui
5tenenknoflook
500grkrieltjes
snufzeezout
1/2elza'atar
4elolijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden, heteluchtstand.
Was de krieltjes en snijd ze in stukjes.
Pel de tenen knoflook en leg ze samen met de krieltjes aan een kant van een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie
Gaar de krieltjes en de knoflook 20 minuten in de oven.
Breek intussen de broccoli en de bloemkool in kleine roosjes, snijd grote roosjes doormidden.
Snijd de ui in vieren en pel uit elkaar
Haal de ovenschaal uit de oven leg aan de andere kant de bloemkool, de broccoli en de ui, voeg za'atar, zeezout en olijfolie toe en gaar alles nog 20 minuten in de oven, totdat de groenten en de krieltjes gaar zijn.
Extra
De grootte van de krieltjes beinvloedt de gaartijd van het gerecht. Je kunt er ook voor kiezen om de krieltjes kleiner te snijden, de broccoli en de bloemkool roosjes 5 minuten voor te koken of te blancheren en vervolgens alles in 20-30 minuten in de oven te roosteren.