Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Risotto van zilvervliesrijst met groente
Smeuïg tot op de bodem!
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
30
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
150
gr
zilvervliesrijst
1
el
crème fraîche
75
gr
Parmezaanse kaas
200
gr
kipfilet
1
courgette
1
ui
2
tenen
knoflook
15
gr
boter
2
takjes
peterselie
500
ml
groentebouillon
1
el
olie
Zo maak je het
Snipper de ui en de knoflook en fruit 5 minuten in de boter op laag vuur in een ruime pan
doe de rijst erbij en schep door elkaar voor 2 minuten
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook
Laat zonder deksel op de pan het vocht verdampen
Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes en bak deze gaar in een beetje olie
Doe hetzelfde met de kipfilet
Doe de courgette en de kip bij de rijst
Rasp de Parmezaanse kaas en voeg samen met de crème fraîche toe
Schep alles door elkaar en verwarm nog even door zodat de kaas goed smelt en het een romig geheel wordt
Hak de peterselie fijn en garneer hiermee de borden na het opscheppen