Supersnelle volkoren couscous met kikkererwten, of linzen, of kidneybonen, of ...
1 recept met 4 variaties
Voorbereiding: 5 minmin
Bereiding: 10 minmin
Totaal: 15 minmin
Porties: 2
Dit heb je nodig
150grvolkorencouscous
220mlwater
1courgette
150grkastanje champignons
1rode peper
olijfolie
225grHAK kikkererwten in stazakof kidneybonen, of linzen, of zwarte bonen
3elkrulpeterselie
100grfeta
3elolijfolieextra vergine
1tlkaneel
1/2tlkardemom
peper en zeezoutnaar smaak
Zo maak je het
Verwarm het water in de waterkoker en giet over de couscous, zet apart.
Snijd de courgette in stukjes en de champignons in plakjes, verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd hem fijn.
Bak de courgette, champignons en peper vijf minuten in een scheutje olijfolie en snijd intussen de peterselie grof.
Meng de extra vergine olijfolie, kaneel, kardemom en peper en zeezout naar smaak in een schaaltje en schep dit door de couscous.
Schep de kikkererwten uit stazak (afgieten is niet nodig) door het courgettemengsel en schep dit daarna door de couscous. Brokkel de feta erover en voeg de peterselie toe.