Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische stroganoff met zilvervliesrijst
Heerlijk gerecht dat snel op tafel staat met veel vitaminen en mineralen
Voorbereiding:
2
min
min
Bereiding:
13
min
min
Totaal:
15
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
160
gr
Zilvervliesrijst
1
Ui
1
el
Olie
200
gr
Champignons
1
Paprika
1
Rode peper
1
Knoflook
140
gr
Tomatenpuree
groot blikje
200
gr
Crème fraîche
1
el
Gerookte paprikapoeder
200
gr
Spinazie
15
gr
Peterselie
Zo maak je het
Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking
Snijd de ui klein en fruit deze aan in een ruime pan in een beetje olie (ongeveer 3 minuten)
Snijd ondertussen de champignons en de paprika in stukjes, voeg toe zodra de ui zacht is (laat 5 minuten met het deksel op de pan zachtjes bakken)
Snijd de rode peper fijn (wel even de zaadjes verwijderen) en snipper de knoflook
Voeg toe en roer door elkaar
Voeg de tomatenpuree, de crème fraîche en de gerookte paprikapoeder toe. Roer door elkaar
Hak de spinazie grof, voeg toe en roer door de stroganoff
Verwarm 2 minuten mee zodat de spinazie wat slinkt
Serveer met de gekookte rijst en wat fijn gesneden peterselie