Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fruitsalade met verse gember
Een zomerse fruitsalade met een dressing van gember en extra vergine olijfolie
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
5
min
min
Totaal:
10
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1/4
watermeloen
1/2
honingmeloen
200
gr
aardbeien
100
gr
bramen
1
avocado
20
gr
pijnboompitten
10
gr
gember
vers
3
el
olijfolie
extra vergine
Zo maak je het
Snijd het vruchtvlees van de meloenen in blokjes, verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze doormidden
Snijd de avocado doormidden tot aan de pit, draai de helften van elkaar en schep het vruchtvlees eruit, snijd in stukjes
Doe al het fruit in een schaal, schil de gember, snijd het fijn en meng dit met de olijfolie met het fruit
Strooi de pijnboompitten over de salade
Extra
bak de pijnboompitten goudbruin in een droge pan