Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pompoen- bietensoep met gember
Verwarmende soep van pompoen en biet met gember en peterselie
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
30
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
Ui
15
gr
Kokosolie
1
kg
Pompoen
3
tenen
Knoflook
30
gr
gember
vers
600
ml
Kippenbouillon
2
tl
Kaneel
500
gr
Voorgekookte bieten
20
gr
Pompoenpitten
Peper en zout
naar smaak
3
takjes
Peterselie
vers
Zo maak je het
Snipper de ui en bak deze 5 minuten in de kokosolie
Was de pompoen, snijd doormidden, verwijder de zaadlijsten en pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes
Voeg de gesneden pompoen toe en bak 2 minuten mee
Snipper de knoflook en de gember en voeg deze samen met de bouillon en de kaneel toe
Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen
Snijd ondertussen 2/3 van de voorgekookte biet in grove stukken en voeg na dat de 10 minuten om zijn toe aan de soep. Laat nog 5 minuten zachtes koken
Snijd de andere rode biet in kleine blokjes en rooster in een pan de pompoenpitten totdat ze lichtbruin zijn
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel wat extra zout
Serveer de soep met de blokjes rode biet, geroosterde pompoenpitten en een takje verse peterselie