Gevulde groentesoep met 300 gram groente per portie
Gevulde groentesoep met wortel, courgette, bleekselderij en ui
Bereiding: 40 minmin
Totaal: 40 minmin
Porties: 2
Dit heb je nodig
350grWortel
1Courgette
1Ui
3stengelsBleekselderij
600mlBouillon
20grRoomboter
Zo maak je het
Snijd de wortel in plakken en de ui in ringen
Zet een pan op laag vuur en bak in de roomboter de wortel en de ui 10 minuutjes met de deksel op de pan
Snijd ondertussen de courgette en de bleekselderij en voeg toe als de 10 minuten voorbij zijn
Laat de groenten nogmaals 10 minuten met de deksel op de pan zachtjes bakken
Voeg vervolgens de bouillon toe, breng aan de kook en laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen
Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer totdat de grove stukken er uit zijn. De soep hoeft niet helemaal glad te worden, hij moet een beetje op een erwtensoep lijken ;-)