De gezondheidsraad heeft de adviezen bijgesteld. De minimale hoeveelheid groente die je per dag zou moeten eten staat nu op 250 gram. Met deze gevulde groentesoep kom je daar makkelijk aan. We doen er zelfs nog 50 gram bovenop. Heerlijk deze soep, een schaaltje vol gezondheid.

Soep is bij uitstek het gerecht waar je makkelijk veel groente in kwijt kunt. En dan heb ik het niet over een bouillonnetje maar over een stevige en goed gevulde groentesoep. We maken deze soep van wortel, courgette, bleekselderij en ui. Makkelijke en voor de hand liggende ingrediënten maar stuk voor stuk bevatten ze veel vitamines, mineralen en vezels.

Gevulde groentesoep met 300 gram groente per portie

Gevulde groentesoep met wortel, courgette, bleekselderij en ui
40 min
40 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 350 gr Wortel
  • 1 Courgette
  • 1 Ui
  • 3 stengels Bleekselderij
  • 600 ml Bouillon
  • 20 gr Roomboter

Zo maak je het

  • Snijd de wortel in plakken en de ui in ringen
  • Zet een pan op laag vuur en bak in de roomboter de wortel en de ui 10 minuutjes met de deksel op de pan
  • Snijd ondertussen de courgette en de bleekselderij en voeg toe als de 10 minuten voorbij zijn
  • Laat de groenten nogmaals 10 minuten met de deksel op de pan zachtjes bakken
  • Voeg vervolgens de bouillon toe, breng aan de kook en laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen
  • Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer totdat de grove stukken er uit zijn. De soep hoeft niet helemaal glad te worden, hij moet een beetje op een erwtensoep lijken ;-)
  • Verdeel de soep over twee borden

Tip

Voeg eventueel wat kipfilet toe
Print dit recept
Recept: Soep
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven