We krijgen regelmatig mailtjes van bezoekers die vragen hoe wij lunchen met een salade op ons werk. Hoe we dit voorbereiden, waar we de salade in meenemen, of dat wel genoeg vult, enzovoorts. Het lijkt me daarom leuk om in de aankomende weken een aantal salade recepten op de site te plaatsen die zeer geschikt zijn om mee te nemen naar je werk. Ik zal ze zo ook fotograferen, in een trommeltje of ander bakje om te laten zien hoe we dit doen. Geen mooi opgemaakte borden dus, maar vooral praktisch en duidelijk.

Als je aan het werk bent heb je voldoende energie nodig om je goed te voelen. Je moet een project afronden, een overleg voeren, een nieuwe taak op je nemen, telefoneren of wat dan ook. Het gaat erom dat je je lichamelijk goed voelt en met een heldere geest de werkzaamheden tot een goed einde kunt brengen. Hier heb je brandstof voor nodig, vitamines en mineralen, eiwitten, vetten en vezels. Het leuke van een salade is: het zit er allemaal in. Salades bieden de mogelijkheid om alle belangrijke voedingsstoffen in een maaltijd te stoppen. En daarom zijn wij er zo’n fan van.

Deze week:

Salade voor naar het werk met waterkers en bonen

Een heerlijke combinatie (al zeg ik het zelf) die bestaat uit simpele ingrediënten. Het recept hieronder heb ik gesplitst in de voorbereidingen die je thuis moet treffen en het bereiden van de salade op je werk. Ik ben er daarbij vanuit gegaan dat je op je werk de mogelijkheid hebt om een aantal simpele handelingen uit te voeren om je salade klaar te maken. Heb je die mogelijkheid niet, geen probleem. Je kunt ook alles van tevoren al bij elkaar stoppen.

Salade voor naar het werk - Deel 1

Lekkere salade met bonen en waterkers
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 1 porties

Dit heb je nodig

  • 30 gr Veldsla
  • 1 Ei
  • 2 el Hüttenkäse
  • 4 Wotel
  • 130 gr Reuzebonen
  • Peper - naar smaak
  • 1 el Bieslook - gedroogd of vers

Zo maak je het

Thuis

  • Kook het ei hard
  • Was de waterkers en schil de wortels
  • Doe de Hüttenkäse in een plastic zakje of klein bakje en doe hier de peper en de gehakte bieslook bij
  • Stop alle ingrediënten samen met het blikje bonen in een lunchtrommel en bewaar als dat mogelijk is in de koelkast

Op het werk

  • Pel het ei en snijd in stukjes
  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in de lunchtrommel
  • De wortels eet je er los bij of bewaar je als tussendoortje, maar ze kunnen ook door de salade gebruikt worden
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 1
Door: Sven