Doe de tomatenblokjes, ui, basilicum, tomaten uit blik, een beetje peper en zout en de knoflook (door een knoflookpers) in een pan en laat dit 10 minuten pruttelen
Verwarm de oven voor op 180 graden
Schil de knoldelderij en snijd in dunne plakken van ongeveer 3 mm dikte
Roer tussendoor steeds even door de saus
De pompoen hoef je niet te schillen, verwijder de pitten en snijd de pompoen ook in dunne plakken (dit worden halve maantjes)
Ben je langer bezig met de pompoen dan de 10 minuten dat de saus staat te pruttelen, dan laat je de saus gewoon doorpruttelen op laag vuur
Leg de helft van de knolselderij in de ovenschaal, gevolgd door 1/4 van de saus en daarna de helft van de pompoen
Dan weer 1/4 saus, de rest van de knolselderij, 1/4 saus, de rest van de pompoen, 1/4 saus
Strooi de geraspte kaas er overheen en vervolgens een beetje peper
Snijd de rest van de basilicum fijn en strooi over de kaas