Ik heb een super lekker recept gemaakt! Een vegetarische lasagne van knolselderij en pompoen. Deze twee heerlijke groentes met een zoete smaak dienen als lasagne bladen. De lasagne saus heeft als basis trostomaten en verse basilicum. Oeioeioei dit smaakt echt verrukkelijk!

De knolselderij kende ik tot voor kort enkel als ingrediënt voor erwtensoep of als puree in een stamppot ter vervangingen van aardappelen. Maar ik vind de knolselderij altijd zo lekker ruiken … en dus kocht ik hem gewoon met het idee om er lasagne van te maken. Er zijn mensen die knolselderij vinden stinken … is dat het geval dan zou ik dit recept toch proberen. Die geur van verse knolselderij (die ik dus zo lekker vind) ruik je niet meer als je lasagne klaar is. De knolselderij bevat veel calcium, kalium, natrium en fosfor. Maar ook magnesium, ijzer, zink en de vitamines B1, B2, B6, B11 en C zijn vertegenwoordigd in de knolselderij. Knolselderij bevat bovendien slechts 5 gram koolhydraten per 100 gram. De pompoen die we ook als lasagne bladen gebruiken in deze vegetarische lasagne, bevat 2,5 gram koolhydraten per 100 gram. De tomaat, die we gebruiken voor de lasagne saus, bevat 2,9 gram koolhydraten per 100 gram. Al met al lijkt deze lasagne van knolselderij en pompoen ons zeer geschikt voor mensen die koolhydraat beperkt eten. Maar het is voor iedereen een heerlijk recept met lekker veel groente! En een verrukkelijke smaak.

Klinkt helemaal top, maar er is één klein dingetje: dit vegetarische lasagne recept duurt iets langer dan je van ons gewend bent. Maar het grootste gedeelte staat de lasagne in de oven. Maak hem dus als je iets meer tijd hebt. Het is het waard :-) Let er ook op dat je dunne plakjes snijdt van de knolselderij en de pompoen. Want hoe dikker de plakken zijn, hoe langer ze nodig hebben om gaar en zacht te worden. Deze lasagne van knolserderij en pompoen is goed voor 2 – 3 personen. Ben je met zijn tweeën, bewaar de restjes dan als lunch.
Wij hebben een bakblik gebruikt van 23 x 23 x 5.

Lasagne van knolselderij en pompoen

20 min
45 min
1 uur 5 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 3 porties

Dit heb je nodig

  • 4 Trostomaten
  • 400 gr Gepelde tomaten in blik
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 Ui
  • 12 gr basilicum - vers
  • Peper en zout - naar smaak
  • 400 gr Pompoen
  • 400 gr Knolserderij
  • 120 gr jonge kaas - geraspt

Zo maak je het

  • Snijd de tomaten in kleine blokjes
  • Snipper de ui fijn en snijd 7 gram basilicum fijn
  • Doe de tomatenblokjes, ui, basilicum, tomaten uit blik, een beetje peper en zout en de knoflook (door een knoflookpers) in een pan en laat dit 10 minuten pruttelen
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Schil de knoldelderij en snijd in dunne plakken van ongeveer 3 mm dikte
  • Roer tussendoor steeds even door de saus
  • De pompoen hoef je niet te schillen, verwijder de pitten en snijd de pompoen ook in dunne plakken (dit worden halve maantjes)
  • Ben je langer bezig met de pompoen dan de 10 minuten dat de saus staat te pruttelen, dan laat je de saus gewoon doorpruttelen op laag vuur
  • Leg de helft van de knolselderij in de ovenschaal, gevolgd door 1/4 van de saus en daarna de helft van de pompoen
  • Dan weer 1/4 saus, de rest van de knolselderij, 1/4 saus, de rest van de pompoen, 1/4 saus
  • Strooi de geraspte kaas er overheen en vervolgens een beetje peper
  • Snijd de rest van de basilicum fijn en strooi over de kaas
  • Plaats de lasagne voor 45 minuten in de oven
Print dit recept
Recept: Avondmaaltijd, Diner, Hoofdegerecht
Keuken: Nederlands
Porties: 3
Door: Jennifer