Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde pompoen met mozzarella
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
40
min
min
Totaal:
45
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
Pompoen
Olijfolie
Pepe
Zout
250
gr
Pomodori tomaten
uit blik of verse
2
tenen
Knoflook
250
gr
Mozzarella
20
gr
Pijnboompitten
Zout
naar smaak
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Was de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder de pitten
Leg de 2 helften op een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, strooi er wat peper en zout overheen
Plaats de pompoenhelften 25 minuten in de oven
Snijd de tomaten in blokjes (of gebruik pomodori tomaten uit blik) en verwarm ze in een pannetje op laag vuur
Snijd de knoflook en de basilicumblaadjes fijn en voeg ze toe aan de tomaten, voeg ook wat peper en zout naar smaak toe
Laat de vulling pruttelen totdat de de pompoen 25 minuten in de oven heeft gestaan
Snijd ondertussen de mozzarella in plakken
Schenk de tomatenvulling in de pompoenhelften, dek af met de plakken mozzarella en strooi de pijnboompitten er overheen
Plaats de gevulde pompoen nog 15 minuten in de oven en zet eventueel de laatste paar minuten de grillstand aan voor een krokant korstje