Wij vinden de smaak van pompoen heerlijk, zeker als je pompoen lang genoeg laat grillen. Het vruchtvlees is dan lekker zacht, smaakt verrukkelijk en je kunt de schil ook gewoon opeten. 

Ik wilde eigenlijk pompoen lasagne gaan maken, maar nadat ik de pompoen doormidden had gesneden en de pitten had verwijderd dacht ik, waarom vul ik de pompoen niet? Ik heb het gewoon uitgeprobeerd en het smaakte super lekker! En ja, dan volgt het recept natuurlijk op onze site :-)

Dit gevulde pompoen recept heeft wel even nodig: in totaal staat de pompoen 40 minuten in de oven. Maar je hebt er verder echt niet veel werk aan.
Pompoen bevat heel veel vezels en is daardoor goed voor je stoelgang. Maar pompoen bevat ook veel vitamine A, C en E en omega 3, gezonde vetten! Dit zorgt er mede met de mozzarella en pijnboompitten in dit gevulde pompoen recept voor dat je na het eten van deze voedzame maaltijd goed verzadigd bent en minder snel weer trek krijgt. Wist je dat pompoen familie is van de komkommer en meloen? Pompoenen zijn eigenlijk heel het jaar verkrijgbaar in Nederland, maar je ziet ze vooral in de herfst en de winter in de supermarkt liggen. Wij hebben gekozen voor een biologische pompoen. We gaan nog wel vaker pompoen eten de komende periode en er zullen vast nog meer pompoen recepten volgen, maar we hebben er ook al een aantal gemaakt. Bekijk ze hier.

Gevulde pompoen met mozzarella

5 min
40 min
45 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Pompoen
  • Olijfolie
  • Pepe
  • Zout
  • 250 gr Pomodori tomaten - uit blik of verse
  • 2 tenen Knoflook
  • 250 gr Mozzarella
  • 20 gr Pijnboompitten
  • Zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Was de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder de pitten
  • Leg de 2 helften op een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, strooi er wat peper en zout overheen
  • Plaats de pompoenhelften 25 minuten in de oven
  • Snijd de tomaten in blokjes (of gebruik pomodori tomaten uit blik) en verwarm ze in een pannetje op laag vuur
  • Snijd de knoflook en de basilicumblaadjes fijn en voeg ze toe aan de tomaten, voeg ook wat peper en zout naar smaak toe
  • Laat de vulling pruttelen totdat de de pompoen 25 minuten in de oven heeft gestaan
  • Snijd ondertussen de mozzarella in plakken
  • Schenk de tomatenvulling in de pompoenhelften, dek af met de plakken mozzarella en strooi de pijnboompitten er overheen
  • Plaats de gevulde pompoen nog 15 minuten in de oven en zet eventueel de laatste paar minuten de grillstand aan voor een krokant korstje
Print dit recept
Recept: Avondmaaltijd, Diner, Hoofdegerecht
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer