Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Avocado salade met ananas, kip en walnoten
Een heerlijk zoete salade met vers fruit, kipfilet en noten
Voorbereiding:
20
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1/4
Ananas
250
gr
Kipfilet
1
Avocado
50
gr
Rucola
50
gr
Walnoten
2
plukjes
Preischeutjes
Voor de dressing
3
el
Olijfolie
1/2
tl
Knoflookpoeder
1/2
tl
Gemberpoeder
1/4
tl
Peper
1
snufje
Zout
Zo maak je het
Vul de waterkoker, zet aan
Leg de rauwe kipfilet in een steelpan, giet het kokende water er overheen en laat 15 minuten koken
Snij de kroon van een ananas, snij door tweeën en 1 stuk weer in tweeën. Bewaar 3/4 in folie in de koelkast
Snij de kern en de schil van de ananas en snij het vruchtvlees in blokjes
Snij de avocado doormidden tot de pit, lepel de pit eruit en lepel vervolgens het vruchtvlees eruit
Snij in blokjes en leg samen met ananasblokjes in een kom
Was de rucola en verdeel over 2 borden
Hak de walnoten grof
Meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje
Haal de kip met een vork uit het water en controleer of hij gaar is
Snij de kip in blokjes en laat even afkoelen
Voeg de kip toe aan de ananas en avocado, hussel door elkaar en verdeel over de rucola
Strooi de walnoten er overheen en druppel daarna de dressing er overheen
Leg nu op beide salades een dotje preischeutjes