Een nieuw recept: avocado salade met ananas. Want waarom zou je fruit alleen als tussendoortje eten? Je kan heel veel soorten fruit prima gebruiken in een avondmaaltijd of salade, vol met vitamines en vaak een natuurlijke zoetmaker voor je gerecht.

Neem nu deze avocado salade met ananas, kip en walnoten. Door de verse ananas is het ineens een heerlijke zonnige salade voor op een stralende lente- of zomerdag! De ananas geeft deze avocado salade sappigheid, zoetheid en frisheid. Bovendien smaakt het heerlijk in combinatie met kip en walnoten. De kipfilet koken we voor deze avocado salade met ananas in een steelpan met water. De verschillende soorten ingrediënten in dit recept maken deze salade tot een hele complete en gezonde maaltijd. Wij hebben het als lunch gegeten, maar het kan prima als lichte avondmaaltijd genuttigd worden.

Avocado salade met ananas: een bron van vitamines, mineralen en vezels

Avocado bevat enkelvoudig onverzadigde vetten (30%), wat deze vrucht erg gezond maakt. Avocado is daarnaast rijk aan vitamines en mineralen. Vooral de mineralen kalium en magnesium komen in grote hoeveelheden voor. Maar ook natrium, calcium en fosfor zijn rijkelijk aanwezig. Naast deze belangrijke mineralen bevat de avocado de vitamines B1, B2, B6, B11 en C.  Avocado bevat ook nog vezels!

Ananas is een gezond stukje fruit, het bevat veel vitamines en mineralen: vitamines A, B1, B6, B11, C, E en de mineralen koper, mangaan, fosfor, magnesium, kalium, jodium en zink zijn in grote hoeveelheid aanwezig in deze gele vrucht. De vezels in ananas zijn goed voor je spijsvertering en de vele antioxidanten helpen je lichaam beschermen tegen vrije radicalen.

Walnoten bevatten omega 3

Tot slot leveren de walnoten in dit recept je de nodige essentiële vetzuren (omega 3), maar ook magnesium, vitamine E, polyfenolen, eiwitten, vezels, potassium, plantensterolen, vitamine B6, arginine, melatonine, koper en zink. Kortom, niet alleen een lekkere maar ook een hele voedzame noot! En dan zien ze er ook nog grappig uit, die kleine hersenen :-)

Kip in de avocado salade

Kipfilet levert je de nodige eiwitten, wat deze salade nog completer maakt naast de vele vitamines, mineralen en gezonde vetten uit de andere ingrediënten in deze avocado salade. Kies, als dat kan, het liefst voor biologische kipfilet.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de preischeutjes. De kiemgroente die bovenop deze avocado salade met ananas komen en de rucola die we ook gebruiken in dit avocado salade recept. In de dressing gebruiken we voor het gemak knoflookpoeder en gemberpoeder, maar om je salade nóg gezonder te maken, kan je kiezen voor verse knoflook en verse gember. Lekker genieten en goed voor je lichaam zorgen, beter kan niet!

Avocado salade met ananas, kip en walnoten

Een heerlijk zoete salade met vers fruit, kipfilet en noten
20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1/4 Ananas
  • 250 gr Kipfilet
  • 1 Avocado
  • 50 gr Rucola
  • 50 gr Walnoten
  • 2 plukjes Preischeutjes
Voor de dressing
  • 3 el Olijfolie
  • 1/2 tl Knoflookpoeder
  • 1/2 tl Gemberpoeder
  • 1/4 tl Peper
  • 1 snufje Zout

Zo maak je het

  • Vul de waterkoker, zet aan
  • Leg de rauwe kipfilet in een steelpan, giet het kokende water er overheen en laat 15 minuten koken
  • Snij de kroon van een ananas, snij door tweeën en 1 stuk weer in tweeën. Bewaar 3/4 in folie in de koelkast
  • Snij de kern en de schil van de ananas en snij het vruchtvlees in blokjes
  • Snij de avocado doormidden tot de pit, lepel de pit eruit en lepel vervolgens het vruchtvlees eruit
  • Snij in blokjes en leg samen met ananasblokjes in een kom
  • Was de rucola en verdeel over 2 borden
  • Hak de walnoten grof
  • Meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje
  • Haal de kip met een vork uit het water en controleer of hij gaar is
  • Snij de kip in blokjes en laat even afkoelen
  • Voeg de kip toe aan de ananas en avocado, hussel door elkaar en verdeel over de rucola
  • Strooi de walnoten er overheen en druppel daarna de dressing er overheen
  • Leg nu op beide salades een dotje preischeutjes
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven