Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aubergine uit de oven met serranoham en kaas
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
40
min
min
Totaal:
45
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
2
Aubergines
8
plakjes
Serranoham
50
gr
jonge kaas
geraspt
1
tl
Peper
1
mespuntje
Zout
1
tl
Kaneel
1
tl
Nootmuskaat
8
el
Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Was de aubergines en snij ze in de lengte in tweeën
Kerf ze kruislings in met een scherp mes zodat je blokjes krijgt
Bestrooi de aubergines met de kruiden en giet de olijfolie over de aubergine
wrijf met je hand de kruiden en de olijfolie goed in de sneetjes die je net gemaakt hebt
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en plaats de aubergines ondersteboven voor 25 minuten in de oven
Schuif na 30 minuten de bakplaat een klein beetje naar buiten en draai de aubergines om met een tang
Beleg ze met de serranoham en strooi de geraspte kaar erover
Plaats nog 10 minuutjes terug in de oven