Aubergine uit de oven, eigenlijk vind ik dat aubergine op deze bereidingswijze echt het lekkerst smaakt. Dit aubergine recept is gemakkelijk te maken. Het duurt ongeveer 45 minuten maar het merendeel van de tijd ligt de aubergine in de oven rustig gaar te worden.

Je hebt dus tijd zat om tussendoor andere dingen te doen. Een lekker toetje voorbereiden bijvoorbeeld ;-). We snijden in dit aubergine recept het vruchtvlees in kleine blokjes zonder de schil te beschadigen. We maken er zo een gevulde aubergine van met lekkere kruiden en olijfolie. Nadat de aubergine uit de oven komt beleggen we hem met serranoham en geraspte kaas. Vervolgens plaatsen we hem kort terug in de oven en grillen we de aubergine zodat hij een lekker krokant korstje krijgt. Je zou dit aubergine recept dus ook gegrilde aubergine uit de oven met serranoham en kaas kunnen noemen. Hieronder nog even een foto van hoe de aubergine er uit ziet nadat je hem hebt ingesneden. Het ziet er ingewikkeld uit maar dat is het niet. Met een goed scherp keukenmes is het zo gepiept.

Aubergine uit de oven met serranoham en kaas Nadat je de aubergine hebt ingesmeerd met de olijfolie en kruiden leg je ze ondersteboven op de bakplaat voor 25 minuten op 180 graden.Aubergine uit de oven met serranoham en kaas

Aubergine uit de oven met serranoham en kaas

5 min
40 min
45 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Aubergines
  • 8 plakjes Serranoham
  • 50 gr jonge kaas - geraspt
  • 1 tl Peper
  • 1 mespuntje Zout
  • 1 tl Kaneel
  • 1 tl Nootmuskaat
  • 8 el Olijfolie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Was de aubergines en snij ze in de lengte in tweeën
  • Kerf ze kruislings in met een scherp mes zodat je blokjes krijgt
  • Bestrooi de aubergines met de kruiden en giet de olijfolie over de aubergine
  • wrijf met je hand de kruiden en de olijfolie goed in de sneetjes die je net gemaakt hebt
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en plaats de aubergines ondersteboven voor 25 minuten in de oven
  • Schuif na 30 minuten de bakplaat een klein beetje naar buiten en draai de aubergines om met een tang
  • Beleg ze met de serranoham en strooi de geraspte kaar erover
  • Plaats nog 10 minuutjes terug in de oven
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven