Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Venkelsoep met prei
een heerlijke en romige venkelsoep
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
20
min
min
Porties:
3
personen
Dit heb je nodig
2
prei
1
venkel
met loof, voor garnering
1
kleine
appel
biologisch
1
el
olie
3
takjes
tijm
1
liter
bouillon
1/2
tl
kerrie
voor de garnering
1
takje
tijm
2
el
olijfolie
extra vergine
3
el
crème fraîche
1
snuf
grove peper
venkelloof
Zo maak je het
snijd de prei in ringen en was goed
snijd het loof van de venkel, snijd fijn en leg apart
snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel (deze gebruik je niet), snijd de venkel in dunne plakjes
schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes
bak de prei 3 minuten aan in de olie in een soeppan
voeg de plakjes venkel en de appel toe en bak nog 5 minuten
ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg samen met de bouillon toe, voeg ook de kerrie toe
breng de venkelsoep aan de kook en kook in 15 minuten gaar, haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer
serveer de venkelsoep met nog wat blaadjes tijm, crème fraîche, een swirl olijfolie, grove peper en het fijn gesneden venkelloof