Dit is een verrukkelijk lekkere venkelsoep voor groot en klein. De venkel geeft deze soep een anijs-achtige smaak die heel goed combineert met prei, verse tijm en kerrie. Ook gaat er een appeltje in, wat de soep ietsje zoet maakt. Een gezonde soep dus die bij veel mensen in de smaak zal vallen.

Het feit dat je misschien nog niet veel met venkel hebt gemaakt, kan je doen twijfelen om er iets mee te maken. Maar deze venkelsoep is heel toegankelijk en het perfecte recept om kennis te maken met venkel.

Het is een van de recepten die ik heb bedacht in mijn missie om venkel populairder te maken. Waarom? Omdat het een hele lekkere en voedzame groente is die bijdraagt aan variatie. Want als je vertrouwd raakt met meer verschillende groenten, zullen er ook meer verschillende soorten groenten op je menu staan.

Dus of je nu een venkel nerd of venkel angsthaas bent, lekker maken deze venkelsoep met prei!

Ook lekker: venkelsalade met sinaasappel en walnoten

Venkelsoep met prei

een heerlijke en romige venkelsoep
10 min
20 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 3 porties

Dit heb je nodig

  • 2 prei
  • 1 venkelmet loof, voor garnering
  • 1 kleine appelbiologisch
  • 1 el olie
  • 3 takjes tijm
  • 1 liter bouillon
  • 1/2 tl kerrie
voor de garnering
  • 1 takje tijm
  • 2 el olijfolieextra vergine
  • 3 el crème fraîche
  • 1 snuf grove peper
  • venkelloof

Zo maak je het

  • snijd de prei in ringen en was goed
  • snijd het loof van de venkel, snijd fijn en leg apart
  • snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel (deze gebruik je niet), snijd de venkel in dunne plakjes
  • schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes
  • bak de prei 3 minuten aan in de olie in een soeppan
  • voeg de plakjes venkel en de appel toe en bak nog 5 minuten
  • ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg samen met de bouillon toe, voeg ook de kerrie toe
  • breng de venkelsoep aan de kook en kook in 15 minuten gaar, haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer
  • serveer de venkelsoep met nog wat blaadjes tijm, crème fraîche, een swirl olijfolie, grove peper en het fijn gesneden venkelloof
Print dit recept
Recept: Avondeten, Avondmaaltijd
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Soep, Venkel
Porties: 3 personen
Door: Jennifer