Vorige week schreef Jennifer over de nieuwe keuken die we gaan uitzoeken. Maar die nieuwe keuken moet wel een mooi plekje krijgen. En dat plekje hebben we niet. Dus gaan we verbouwen of beter gezegd: uitbouwen. Oef …

Als ik de tijd er voor heb, vind ik klussen in en om het huis best wel leuk om te doen. Met een volleerd timmerman als opa, een schuur vol gereedschap en een aantal handige vaders (lees: stief-, biologische-, schoonvader), klaar ik eigenlijk alle klussen. En onder het motto “waarom zou ik het niet kunnen” ga ik niets uit de weg. Bovendien doet het mij ook gewoon goed om naast het vele koken, snijden en computerwerk mijn mannelijkheid te tonen als ik ruig zwetend die zaag, klopboormachine of gasbrander in mijn handen heb. Is dat testosteron toch nog ergens goed voor. Sporten doe ik door alle drukte tegenwoordig niet meer dan twee keer per week … (als ik dat al haal)

Maar ik moet wel eerlijk zijn; ik kom mezelf regelmatig tegen. Zo ben ik bijvoorbeeld op dit moment ‘even’ de badkamer ’tussendoor’ ‘volledig’ aan het renoveren. Vanwege een enorme lekkage kon dit niet wachten tot na de verbouwing beneden. (badkamer vanuit de bouw, 1978 dus kon ook wel een upgrade gebruiken) Dat ‘even’ duurt nu al ruim drie maanden. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben geen kandidaat voor ‘help mijn man is klusser’ (als dat nog bestaat). Maar het zorgt wel voor een minder praktische manier van douchen. Ik zal je de details besparen.

Dus, een aanbouw bouwen is een brug te ver. Ik heb er trouwens wel heel even aan gedacht om dit zelf te gaan doen. Maar ik kwam er al snel achter dat dit niet zo’n slim plan was. En ook wel op aanraden van Jennifer en familieleden en de buurvrouw en de groenteboer. Een aanbouw zit constructief toch wat anders in elkaar dan een verlaagd plafonnetje, vliering, een leiding verleggen of het in elkaar schroeven van een Billy boekenkast.

Denk aan heien, betonstorten, metselen, kozijnen plaatsen, etc. Ik ga er niet aan beginnen.

Dus hebben we na een lange zoektocht een (hopelijk goede) aannemer gevonden. Toffe gast wel. Ook belangrijk. En die gaat over aan aantal weken beginnen met het bouwen van een aanbouw van 4 meter diep en 5,7 meter breed. En deze ruimte wordt helemaal gereserveerd voor onze nieuwe keuken.

Maar voordat de keuken er in kan, mag ik gelukkig ook nog mijn steentje bijdragen. De aanbouw wordt casco opgeleverd. Het afwerken ga ik zelf doen. Op het stucwerk na dan.

Het lijkt me leuk om over de verbouwing te bloggen. Wat foto’s te delen en misschien vraag ik nog wel om tips. Heb jij een aanbouw laten plaatsen, of ken je iemand die dit heeft laten doen? Tips zijn altijd welkom!

En ohja, tijdens de verbouwing koken we natuurlijk gewoon door en blijven de recepten op Voedzaam & Snel verschijnen. Dan wel vanuit onze geïmproviseerde keuken in de schuur. Op een campingbrander en met een Big Green Egg in de tuin. Dat dan weer wel. Nu maar hopen dat ik de badkamer klaar heb als ze beneden gaan beginnen. Anders is het hele huis een puinhoop. Gelukkig ben ik al een heel eind op weg en ga ik vandaag ‘even’ verder met de vloerverwarming in de badkamer.

Stay tuned!

Doei.