Eindelijk is het zover. Onze zoektocht naar een nieuwe keuken begint hier. En daar hebben we jullie hulp bij nodig!

Toen we in 2013 begonnen met Voedzaam & Snel, bereidden we de eerste gerechten in een simpele keuken in een huurappartement. Vijf jaar geleden kochten we ons eerste huisje, met simpele, toen al oude, keuken. Denk: 3 keukenkastjes breed, een losse koelkast en oven (zie foto’s). Ik verbaas me er soms nog over hoe we die 1000+ recepten hebben gemaakt op dat kleine keukenblad.

Denk met ons mee! Heb je tips voor ons?

Met al onze volgers op Voedzaam & Snel, de mede keukenprinsessen (en keukenprinsen), moeten we voldoende kennis in huis hebben om de perfecte keuken uit te zoeken. En dat willen we dan ook niet alleen doen.

We zijn al begonnen met het zoeken naar ideetjes op Pinterest. Maar we hopen dat jullie ons kunnen helpen. Moeten we voor een lichte, cleane keuken gaan, of cosy donker? Plek voor plantjes in de keuken, een kruiden rek of kruiden kast? Veilig en tijdloos, of spannend en hip?

We zijn vooral op zoek naar praktische tips die wij als onwetende keukenuitzoekers (het wordt de eerste keuken die we gaan kopen) kunnen gebruiken.

Reageren kan onder deze blog, of stuur ons een berichtje op onze Facebookpagina of op Instagram. Alle tips zijn meer dan welkom.

Dromen over een nieuwe keuken

Een nieuwe ruime keuken is in de vijf jaar dat we hier wonen altijd een droom geweest. Iets leuks om naar uit te kijken. Over een tijdje, zei ik dan tegen mezelf, gaan we op zoek naar een nieuwe keuken.

Je vraagt je misschien af waarom we niet eerder op zoek zijn gegaan naar een nieuwe keuken. Het antwoord daarop is: we zijn dol op vakantie. We hadden het druk met het krijgen van een kindje, haha. En het was er gewoon nog niet van gekomen. Daar kwam ook nog bij dat de huidige plek van de keuken in ons huis, vrij klein is. En dus betekent in ons geval een nieuwe keuken, ook uitbouwen en dus een enorme verbouwing. Dat vraagt om een langere voorbereiding en heel veel keuzes maken!

bloemkool grillen in de oven

De zoektocht naar een nieuwe keuken

Ik vertel regelmatig trots hoe we al die heerlijke recepten in een kleine keuken hebben gemaakt, maar we hebben onze keuken bijna nooit op de foto gezet. Omdat ie ook niet bepaald fotogeniek is. Toen we in ons huis trokken, waren de tegeltjes in de keuken zalmkleurig. Die heb ik destijds wit geverfd, maar de verf laat langzaam los. Die plekjes verdoezel ik met snijplanken. Maar het is iedere keer weer een doorn in het oog.

Stel je voor dat we een keuken hebben die we ook kunnen gebruiken voor het maken van foto’s en leuke video’s! Dat zou te gek zijn.

Mijn allergrootste ergernis in onze oude keuken is de kruidenkast. Ik ben gek op kruiden en mijn collectie aan kruidenpotjes, -bakjes en -zakjes is dan ook groot. Maar het kastje waar ze allemaal in moeten is niet groot en niet praktisch. Je hoort dan ook regelmatig gemopper als ik in mijn kruidenkastje duik en er vallen ook altijd een paar potjes uit.

In ons kantoor staan vier Billy boekenkasten vol met servies, gesorteerd op kleur. Want tja, in de keuken is er geen ruimte voor…

Jennifer in de oude keuken

Genoeg gemopper. Want het is eindelijk echt tijd voor een gloednieuwe keuken!

Ooohhhh ik heb er zo’n zin in!!!