Eenpansmaaltijden zijn ideaal voor op een drukke doordeweekse dag. Weinig afwas, snel klaar. En dan is deze eenpans visstoof ook nog eens super gezond en erg lekker.

Snijden, fruiten, snijden, bakken, stoven en klaar. Zo snel kan het gaan. Met deze eenpansmaaltijd wilde ik een gezonde maaltijd op tafel zetten die zo min mogelijk werk en tijd nodig heeft. Het is zelfs sneller dan een pizza’tje in de oven gooien of de bezorger laten komen.

De vis die we voor dit gerecht gebruikt hebben is kabeljauw. Maar je kunt ook goed een scholletje pakken, poon, of andere witvis. Liever geen tilapia gebruiken.

Deze visstoof staat met 20 minuten op tafel maar je hebt er slechts 5 minuten werk aan.

Tip: maak ook eens deze eenpansmaaltijd met kip.

Snelle visstoof

Heerlijk, eenvoudig en bovendien erg gezond
5 min
15 min
20 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 3 porties

Dit heb je nodig

  • 400 gr Kabeljauw
  • 1 paprika - rood
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 2 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 400 gr tomatenblokjes - uit blik
  • 2 el olie
  • zout en peper - naar smaak

Zo maak je het

  • Snipper de ui en fruit deze in een ruime pan (waar een deksel op kan) in een scheutje olie
  • Snijd ondertussen de paprika, venkel en courgette in blokjes
  • Voeg toe aan de ui en schep door elkaar voor 2 minuten
  • Snipper ondertussen de knoflook (of pers uit)
  • Voeg de knoflook toe samen met de tomatenblokjes uit blik en de kruiden en schep door elkaar
  • Leg de witvismoten op de groenten, bestrooi ze met peper en zout en plaats het deksel op de pan
  • Laat de visstoof 15 minuten zachtjes stoven
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Stoven
Porties: 3
Door: Sven