Snel, sneller, snelst en dan het liefst nog gezond ook. In dat opzicht is dit gerecht de Ferrari onder de gezonde recepten. Ultra snel klaar in slechts 6 minuten en 33 seconden. En dan heb ik tussendoor ook nog een paar foto’s gemaakt. Misschien lukt het jou om dit recept binnen de 6 minuten op tafel te zetten. Wie gaat de uitdaging aan?

Ultra snel koken is niet iets wat ik leuk vind. Het liefst zou ik willen dat ik elke dag voldoende tijd heb om uitgebreid een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Maar helaas is dat gewoon niet mogelijk. Nu we een kindje hebben komen we er achter dat ‘tijd over hebben’ eerder uitzondering is dan regel. Als we na een drukke werkdag ’s avonds om 19:30 eindelijk alles geregeld hebben moet er toch nog gekookt worden. Maar we laten ons niet zomaar uit het veld slaan. We zijn jong, fit en flexibel en die gezonde maaltijd komt hoe dan ook op tafel ;-)

Concessies: voorgesneden groente

Ik heb voor dit gerechte gekozen voor twee zakken voorgesneden groenten. Iets wat ik normaalgesproken nooit zou doen. Maar toch vind ik het wel handig. Het scheelt je zo 5 minuten snijwerk. En omdat we toch voor snel gaan, vind ik dit een prima optie. Uiteraard is zelf snijden beter. De groente oxideren immers toch een klein beetje in zo’n zak waardoor er net wat minder voedingsstoffen over blijven. Maar, ik gebruik voor dit recept 800 gram groente. 400 gram per persoon is ruim de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Met de vitaminen en mineralen zit het dus wel goed. Ik heb twee verschillende zakken met voorgesneden groenten gekocht en er eigenlijk niet echt over nagedacht of de combinatie wel lekker is. Ik denk dat ze allemaal prima te combineren zijn met kip, lekkere kruiden en tomatenblokjes. Ik heb gebruikt gemaakt van Hollandse groente mix (broccoli en bloemkool) en Italiaanse roerbakgroente (wortel, prei, boontjes, paprika). Naast de groente heb ik voor de vulling ook nog 200 gram bonen toegevoegd. Prima maaltijd. Een flink bord met veel belangrijke voedingsstoffen.

Kruiden

Het zijn de smaakmakers van een gerecht. Ik heb gekozen voor een kant en klare kruidenmix. Geen verse kruiden dus. Scheelt weer tijd. Ik heb gebruik gemaakt van baharat kruiden van Jonnie Boer. (verkrijgbaar in de supermarkt) Een potje met een combinatie van verschillende gedroogde kruiden. Verder geen rommel of smaakversterkers.

Snel eenpansgerecht met kip en groente
Door: 
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
De Ferrari onder de eenpansgerechten, klaar in nog geen 7 minten
Dit heb je nodig
 • Kipfilet - 300 gram (voorgesneden)
 • Voorgesneden groenten - 800 gram (2 zakken van 400 gram)
 • Pomodoritomaten uit blik of pot - 400 gram
 • Witte bonen - 200 gram
 • Cottage cheese - 2 eetlepels
 • Baharat kruiden - 1 eetlepel
 • Zout - 1 theelepel
Zo maak je het
 1. Verwarm een ruime pan op hoog vuur, doe een scheutje olie in de pan en bak de kip aan
 2. Voeg de groente toe zodra de kip wit is
 3. Schep 2 minuten om
 4. Voeg de tomatenblokjes toe, de bonen en de kruiden
 5. Verwarm 3 minuten op hoog vuur onder voortdurend omscheppen
 6. Serveer met een schep Cottage cheese

 

Kip aanbakken in olie

Groente erbij en 2 minuten bakken

Tomatenblokjes erbij en 3 minuten laten pruttelen


Koop hier onze boeken:

Bestel hierBestel hierBestel hierBestel hier

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen