Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade van gerookte zalm met aspergelinten, venkel en radijs
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
5
min
min
Totaal:
10
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
200
gr
gerookte zalm
4
witte asperges
1
venkel
4
radijs
4
el
honing
2
el
azijn
1
tl
grove mosterd
1/2
tl
dille
gedroogd
Zo maak je het
Schil de asperges met een dunschiller en snijd een centimeter weg van de onderkant
Snijd nu met de dunschiller linten van de asperges
Snijd flinterdunne plakjes van de radijs en de venkel (je kunt ook een mandoline gebruiken)
Zet een pan op het vuur en breng een bodempje water aan de kook
Voeg hier drie eetlepels honing en de azijn aan toe en breng opnieuw aan de kook
Zet een vergiet klaar
Voeg de gesneden groenten toe aan het kokende water, roer erdoor voor 20 seconden en giet vervolgens in de vergiet
Laat de groente afkoelen
Beleg twee boren met ieder 100 gram gerookte zalm
Verdeel hier de groenten over
Maak een dressing van 1 eetlepel honing de mosterd en de dille en verdeel over de salades