Deze salade met gerookte zalm is geweldig qua smakencombinatie. Wat ontzettend lekker. Jammer dat ik hem niet zelf verzonnen heb … De credits gaan naar niemand minder dan Herman den Blijker. Tja, daar verwacht je het ook van natuurijk. Ik kwam deze salade online tegen en hij inspireerde me enorm. Ik besloot hem ook te gaan maken maar dan wel met een Voedzaam & Snel twist.

Inspiratie opdoen

Na 5 jaar Voedzaam & Snel hebben we nog steeds inspiratie en ideeën genoeg voor nieuwe recepten. Mensen vragen ons wel eens hoe we toch elke keer weer met nieuwe gerechten komen. Dat wisselt. Soms kom ik een smakencombinatie tegen in een restaurant en dan ga ik zelf thuis uitvogelen hoe het zit. Meestal lukt het dan niet direct en moet ik een aantal keer bijschaven. Uiteindelijk ontstaat er dan vaak een gerecht dat totaal niet meer lijkt op wat ik in het restaurant gegeten heb. De meeste inspiratie doen we online op. En dan vooral op Pinterest. Voor ons werkt dat perfect. Het mooie van Pinterest is dan je er alleen de beelden van een gerecht ziet. Alleen als je doorklikt ga je naar de site en vind je het recept. Dat doorklikken doe ik niet. Zo laat ik me inspireren maar is het gerecht wat ik uiteindelijk zelf maak wel echt door mij bedacht. En wat ook regelmatig voorkomt is dat we een of ander gerecht in elkaar draaien met restjes uit de koelkast. Daar ontstaan vaak zulke verrassende gerechten. Daar zou je normaalgesproken niet opkomen.
Hoewel we zelf kookboeken schrijven laten we ons eigenlijk nooit inspireren door andere kookboeken. Gek eigenlijk. Maarja dat ben ik ook wel een beetje ;-)

Salade van gerookte zalm met aspergelinten, venkel en radijs
Door: 
Recept: Lunch
Keuken: Salade
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Dit heb je nodig
  • gerookte zalm - 200 gram
  • witte asperges - 4
  • venkel - 1
  • radijs - 4
  • honing - 4 eetlepels
  • azijn - 2 eetlepels
  • grove mosterd - 1 theelepel
  • gedroogde dille - ½ eetlepel
Zo maak je het
  1. Schil de asperges met een dunschiller en snijd een centimeter weg van de onderkant
  2. Snijd nu met de dunschiller linten van de asperges
  3. Snijd flinterdunne plakjes van de radijs en de venkel (je kunt ook een mandoline gebruiken)
  4. Zet een pan op het vuur en breng een bodempje water aan de kook
  5. Voeg hier drie eetlepels honing en de azijn aan toe en breng opnieuw aan de kook
  6. Zet een vergiet klaar
  7. Voeg de gesneden groenten toe aan het kokende water, roer erdoor voor 20 seconden en giet vervolgens in de vergiet
  8. Laat de groente afkoelen
  9. Beleg twee boren met ieder 100 gram gerookte zalm
  10. Verdeel hier de groenten over
  11. Maak een dressing van 1 eetlepel honing de mosterd en de dille en verdeel over de salades

 


Koop hier onze boeken:

Bestel hierBestel hierBestel hierBestel hier

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen