Vaak maken we recepten die we van te voren hebben bedacht, maar we maken ook regelmatig iets uit de losse pols. Zo is dit recept voor gevulde paprika met gehakt ontstaan. Het was zo lekker dat ik het recept meteen opschreef om het later voor jullie nog een keer te maken. 

Euroma liet ons laatst kennismaken met hun kruidenmelanges in samenwerking met Jonnie Boer en ik ben oprecht fan geworden. (dit artikel is niet gesponsord) Als ik uit de losse pols kook duik ik vaak mijn kruidenkastje in en ik ging voor de warme melange vadouvan die ik nog had staan en dat pakte supergoed uit in de gevulde paprika met gehakt. Ik had ook nog rode kidneybonen staan, die maken dit recept extra voedzaam. De mascarpone maakt het mengsel lekker romig. Dit recept is ook nog eens turbosnel klaar en daarom ideaal voor op een doordeweekse avond.

Op de foto zie je 3 paprika’s, maar de vulling is goed voor 4 paprika’s. Ik heb gekozen voor gekleurde paprika’s, dat staat gezellig. :-)

Gevulde paprika met gehakt
Door: 
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Dit heb je nodig
  • gekleurde paprika's - 4
  • gehakt - 250 gr
  • witte ui - 1
  • rode kidneybonen - 200 gr
  • mascarpone - 2 el
  • vadouvan kruiden - 2 tl (je kunt ook 1 tl kaneel en 1tl komijnzaad gebruiken)
  • zeezout - naar smaak
  • geraspte kaas - 25 gr
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Snijd het kapje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten en pitjes.
  3. Snipper de ui.
  4. Bak de ui en het gehakt enkele minuten.
  5. Spoel intussen de kidneybonen af.
  6. Zet het vuur uit en roer de rode kidneybonen, de mascarpone, de kruiden en een beetje zeezout door het gehakt.
  7. Schep dit vervolgens in de paprika's en strooi er een beetje geraspte kaas overheen.
  8. Leg de kapjes erbij in de ovenschaal en verwarm de paprika's met gehakt 30 minuten in de oven.

 

 

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen