Wij houden wel van een uitdaging. En zeker als we daarmee kunnen laten zien dat gezond eten niet duur en ingewikkeld hoeft te zijn. Met de vele recepten die online staan hebben we inmiddels wel bewezen dat het bereiden van een gezonde maaltijd niet moeilijk is. Maar kan het ook voordelig? Dirk, van Dirk supermarkten, heeft ons gevraagd of wij gezonde maaltijden kunnen maken voor slechts € 2,50 per persoon.

In dit artikel delen we alvast 1 voordelig recept. De andere vier komen er zo snel mogelijk aan! stay tuned …  

Challenge accepted!

Die uitdaging gaan wij natuurlijk maar al te graag aan. Gezond, toegankelijk en voordelig. Het zijn de kernwoorden die als een rode draad door Voedzaam & Snel heen lopen. Uiteraard moeten we de gerechten samenstellen met producten bij Dirk uit de supermarkt. En wat blijkt, geen enkel probleem. Het uitgebreide en scherp geprijsde assortiment heeft er voor gezorgd dat wij 5 heerlijke avondmaaltijden hebben bedacht die:

 1. Veel verse groente bevatten
 2. Makkelijk te bereiden zijn
 3. Een korte bereidingstijd hebben
 4. Gevarieerd zijn (vis, vlees, vegetarisch)
 5. Slechts € 2,50 p.p. kosten

Maar het kan nog goedkoper!

Wij hebben producten ingekocht op basis van twee personen en na het bereiden van de gerechten houd je vrijwel niets over. Dit betekent dat we vrij kleine hoeveelheden hebben ingekocht. Voor het gerecht met de gevulde paprika’s bijvoorbeeld gebruiken we een bakje van 300 gram rundergehakt. Hier kun je nog extra op besparen als je een bak van 600 gram koopt en de helft invriest voor de volgende keer dat je het gerecht gaat maken. Per 300 gram gehakt betaal je dan nóg minder. Hetzelfde geldt voor de kipfilet. Vooral op het vlees kun je nog extra besparen dus.

Veel verse groenten

Verse groenten staan bij ons op nummer 1. Ze vormen de basis van vrijwel elke maaltijd die wij bedenken. Bij het binnenlopen van de Dirk in Spijkenisse loop je direct tegen een enorme afdeling aan met veel verse groenten en fruit. De producten zien er goed uit en we krijgen direct zin om er mee aan de slag te gaan. Vooraan in het schap zien we snijbonen in de aanbieding liggen. Dat betekent extra besparen, dus bedenken we er ter plekke een gerecht mee. De groenten zien er niet alleen top uit, bij het bereiden van de recepten komen we er achter dat ze ook van goede kwaliteit zijn. En dat voor een scherpe prijs.

Recept 1: Gevulde paprika’s met gehakt, kaas en champignons

Door: Jennifer | porties: 2 | bereidingstijd: 10 minuten | oventijd 30 minuten | Prijs per persoon: € 2,50

Ingrediënten

 • paprika’s – 4
 • rundergehakt – 300 gram
 • cottage cheese – 150 gram
 • witte champignons – 125 gram (=1/2 bakje)
 • rode peper – 1

Kruiden die je standaard in huis hebt:

 • kaneel – 1 tl
 • komijnzaad – 1/2 tl
 • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de champignons in blokjes, snijd de rode peper doormidden,  verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees fijn.
Bak het gehakt samen met de champignons, rode peper en de kruiden ongeveer 5 minuten.
Snijd intussen de bovenkant met steeltjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
Schep de cottage cheese door het gehakt en schep dit mengsel in de paprika’s. Zet de kapjes terug op de paprika’s en verwarm de gevulde paprika’s 30 minuten in de oven.