Alsof je weer in de zon op dat terrasje zit, snoepend van de lekkerste tapas. Deze gegrilde groene pepertjes brengen je weer even terug naar die heerlijke zomer. Maar pas op want … some are hot, some are not…

Afgelopen week kocht ik een zakje met groene pepertjes. Ik vertelde vrolijk aan Sven dat ik het idee had om van die gegrilde groene pepertjes te maken, die je als tapas op vakantie op de kaart ziet staan. Sven bekeek de zak goed, die ik bij de Turkse supermarkt had gekocht, en zei: dit zijn gewoon paprika’s hoor. Een beetje beteuterd namen we een hapje. En het ‘groene pepertje’ smaakte inderdaad zoet. Net als een groene paprika.

En dus nam ik de afgelopen week steeds een paar groene paprika’s mee voor door mijn salade en op mijn wrap. Maar op de derde dag, nam ik een hap van mijn wrap. En mijn mond stond in brand!!! Kwam het door de pittige kruidenmix die ik erbij had gedaan? Ik nam nog een hap maar het was niet te doen. Ik vroeg mijn collega om een klein stukje paprika/peper te proeven en ze beaamde: dit is behoorlijk pittig. Als je daar 6 stukjes tegelijk van op hebt, zit je er nog relaxed bij!

Pimientos de Padrón en Yeşil biber

Ik googelde twee dagen later nog eens op de groene pepertjes en toen kwam ik de tekst tegen: some are hot … some are not. Aha! Dat is precies wat ik heb gekocht! En zo besloot ik alsnog mijn recept voor gegrilde groene pepertjes te maken. Blijkbaar had ik steeds naar zoete exemplaren gegrepen (die je rauw ook goed kunt eten) want in de overgebleven pepertjes in het zakje zaten nog een paar hele pittige pepertjes.

Het maken van gegrilde groene pepertjes is super makkelijk. Je kunt het met Turkse groene pepertjes doen (Yeşil biber) zoals ik heb gedaan. Je kunt ook pimientos de Padrón kopen. Dit zijn Spaanse groene pepertjes. Die zijn ook mild van smaak, op een enkeling na dan. Een soort Russisch roulette!

Gegrilde groene pepertjes maken | Tapas!

Het maken van gegrilde groene pepertjes is echt mega simpel. Je zou het aan iedere tapas tafel kunnen toevoegen. Het idee dat er een hele pittige tussen kan zitten, heeft ook wel iets leuks voor op een feestje ;-)

Bak de pepertjes in een pan met olijfolie, ongeveer 3 minuten per kant. Er ontstaan bruine plekjes en het velletje bolt een beetje op. Ze moeten niet zwart worden, maar lichtbruin. Keer de pepertjes om met een barbecue-tang. Leg de pepertjes op een plankje of in een schaaltje en strooi er zoutvlokken overheen. That’s it! Je ziet het velletje nu nog een beetje verschrompelen. Eet ze lauwwarm. Als je durft …

Gegrilde groene pepertjes

6 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 6 porties

Dit heb je nodig

  • 2 el olijfolie
  • 1 zakje groene pepertjes
  • 1 el zoutvlokken

Zo maak je het

  • zet een koekenpan op het vuur, voeg de olijfolie toe
  • als de pan goed heet is leg je een handje pepertjes in de pan
  • bak de pepertjes ongeveer 3 minuten per kant, totdat ze lichtbruin kleuren en de schil een beetje bolt (alsof de pepertjes blaren krijgen), keer de pepertjes om met een barbecuepan
  • herhaal met de rest van de pepertjes, afhankelijk van hoeveel je er wilt maken
  • leg de pepertjes op een houten plank of schaaltje en strooi er zoutvlokken overheen, eet de pepertjes lauwwarm
Print dit recept
Recept: gezonde snack, Tapas
Keuken: Spaans, Turks
Porties: 6 personen
Door: Jennifer