Deze havermoutkoekjes met pindakaas zijn makkelijk om te maken, erg lekker en voedzaam. Ze zijn gemaakt van havermout, banaan, pindakaas, rozijnen en een beetje honing. Geweldig leuk om ze te bakken met je kind(eren)!

We zitten met zijn allen veel thuis en dus brengen we ook meer tijd door met onze kinderen. Alhoewel het een uitdaging kan zijn om dit te combineren met werk, vind ik het stiekem ook wel heel fijn om zoveel tijd met elkaar door te kunnen brengen.

havermoutkoekjes met pindakaas bakken met je kind

Reden genoeg om een lekker en verantwoord koekjes recept te bedenken dat je met je kind kan maken. De bereidingstijd is kort, want de spanningsboog van kleine kinderen is niet zo groot. En het is niet de bedoeling dat moeder of vader uiteindelijk alleen een ingewikkeld recept moet afmaken. Want sommige mensen hebben nu misschien ineens zeeƫn van tijd en zijn aan het puzzelen geslagen. De meesten van ons hebben het ook nu gewoon rete druk.

havermoutkoekjes met pindakaas

Ella is gek op havermout, banaan en rozijntjes. Dat is daarom ook de basis van deze simpele en verantwoorde havermoutkoekjes! Ik heb er een flinke klodder pindakaas en een beetje honing aan toegevoegd. Het resultaat? Onweerstaanbaar lekkere koekjes die nog voedzaam zijn ook. Snoepen van het beslag is geen probleem, want er zitten geen rauwe eieren in. En de pindakaaslepel aflikken hoort er gewoon een beetje bij ;-)
Je kunt deze havermoutkoekjes met pindakaas ongeveer 2 dagen bewaren.

Ella eet havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes met pindakaas

10 min
15 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 15 porties

Dit heb je nodig

  • 150 gr havermout
  • 2 bananen - rijpe
  • 90 gr pindakaas met stukjes noot
  • 70 gr rozijnen
  • 1/2 el honing

Zo maak je het

  • verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)
  • pel de rijpe bananen en prak ze in een schaal
  • voeg de pindakaas en de honing toe en meng goed
  • voeg de havermout en de rozijnen toe en schep alles goed door elkaar
  • maak met 2 lepels hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de hoopjes een beetje plat, vorm ze nog een beetje bij met je vingers
  • bak de koekjes in 10-15 minuten goudbruin in de oven, laat ze even afkoelen
Print dit recept
Recept: gezonde snack, tussendoortje
Porties: 15 koekjes
Door: Jennifer