Liefhebber van pasta met groene saus, zoals pesto? Dan is deze groene pastasaus perfect voor jou. En het leuke is dat er 200 gram spinazie doorheen gaat. Zo krijg je ongemerkt wat extra groente binnen.

Het maken van deze groene pastasaus is bovendien binnen 5 minuten gebeurd. Je kunt hem een paar dagen in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast.

Je hoeft deze groene pastasaus niet te verwarmen. Je roert hem gewoon door de warme pasta. De geur die dan vrijkomt is zalig! Je ruikt basilicum, peterselie en verse knoflook. Kunnen we al aan tafel?

Deze groene pastasaus van spinazie gaat goed samen met volkoren spaghetti en wat kleurrijk gebakken groente zoals paprika, tomaatjes en rode ui. Of met gebakken pijnboompitjes, rucola en courgette voor een geheel groen gerecht :-)

Als ik volkoren spaghetti of pasta kook, maak ik altijd net een beetje meer. Deze extra portie gebruik ik de volgende dag voor een heerlijke salade als lunch. Zo’n beetje volkoren pasta geeft dan net een lekkere bite aan je salade. Voeg bijvoorbeeld paprika, gekleurde tomaatjes, radijs, geitenkaasbolletjes en een handje walnoten toe voor een super voedzame en lekkere lunch.

Rode pastasaus maak je trouwens ook makkelijk zelf. Zie daarvoor dit recept.

Groene pastasaus

Pastasaus van spinazie en verse kruiden
5 min
5 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 6 porties

Dit heb je nodig

  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 7 gr peterselievers
  • 7 gr basilicumvers
  • 200 gr spinaziebiologisch
  • 3 el olijfolieextra vergine
  • 2 el water
  • grove peper en zout

Zo maak je het

  • pel de tenen knoflook en snijd fijn, snijd de citroen doormidden en knijp het sap eruit boven een schaaltje
  • doe de knoflook, de verse kruiden, het sap van de citroen (haal eventuele pitten eruit), de olijfolie, een flinke snuf peper en zout en een handje van de spinazie in een keukenmachine en vermaal
  • voeg beetje bij beetje spinazie toe totdat alles is vermalen, voeg eventueel een beetje water toe
  • schep de groene pastasaus door warme pasta
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 6 porties
Door: Jennifer