Groentedagboek

Eet jij voldoende groente?


Eet jij minimaal 250 gram groente per dag? Test jezelf!

Met ons handige groente dagboekje kun je elke dag precies bijhouden hoeveel groente je eet. Dit boekje print je uit op een A4-tje die je in vieren vouwt. Zo krijg je een klein boekje voor 7 dagen en een velletje om het gemiddelde op uit te rekenen. Het A4-tje moet je op twee kanten printen. Volg de stappen hieronder om dat op de juiste manier te doen.

Stap 1

Klik op de link om de voorkant van het A4-tje te downloaden: Voorkant

Stap 2

Print de voorkant uit

Stap 3

Plaats het geprinte A4-tje andersom terug in de printer. Zo kan de achterkant geprint worden.

Stap 4

Klik op de link om de achterkant van het A4-tje te downloaden: Achterkant

Stap 5

Print de achterkant uit

Stap 6

Vouw het dagboek op de stippellijntjes in vieren. Je dagboek is klaar!

Hoe gebruik ik het dagboek?

Heel eenvoudig. Vul van elke maaltijd die je nuttigt de hoeveelheid groenten in, in grammen. Tel aan het einde van de dag alles bij elkaar op en vul onderaan de dag in. Doe dit een week lang. Vul de totalen in van elke dag bij ‘Totaal’. Tel alles bij elkaar op en deel dit vervolgens door 7. Nu weet je of je een week lang elke dag gemiddeld 250 gram groente hebt gegeten.

 

 

En … eet jij voldoende groente? Let us know!

We zijn benieuwd naar jou ervaringen! Wil je die met ons delen?

Maak een foto van de totalen van jouw groentedagboek, post die op Facebook en/of Instagram.
Gebruik @voedzaamensnel en #voedzaamensnel zodat wij het kunnen bekijken.

Meerdere groentemomenten per dag

Omdat het soms lastig kan zijn om 250 gram groente binnen te krijgen tijdens de avondmaaltijd. Denken wij dat de oplossing zit in het creëren van meerdere groentemomenten per dag. Groenten kunnen ook perfect gegeten worden als lunch in een heerlijke salade. Of als ontbijt in een groene smoothie met fruit en groente. Door te kiezen voor meerdere groentemomenten per dag verhoog je de inname en voorzie je je lichaam vaker van goede voedingsstoffen.

Salade als lunch

Met ons saladeboek willen we laten zien dat lunchen met een salade erg eenvoudig is. Speciaal voor mensen die werken of onderweg zijn hebben we de bereiding van de salades in ons boek opgedeeld. De voorbereiding die je thuis doet, en de bereiding voordat je de salade gaat eten. Met salades kun je eindeloos variëren. Ons saladeboek geeft je 50 heerlijke saladerecepten die je makkelijk zelf kunt maken. Daarnaast bieden we handige tips en trucs voor het maken van je eigen salade. We hopen je zo te inspireren om je eigen salades te bedenken.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk of bestel hier ons Saladeboek!

Groene smoothie als ontbijt

Groente tijdens het ontbijt. Velen moeten er niet aan denken. Toch heeft ons Groene Smoothie Boek inmiddels duizenden mensen geïnspireerd om deze groene drankjes ’s ochtends te drinken. De hoeveelheid goede voedingsstoffen is enorm. De 30 recepten uit ons boek(je) zijn bovendien ontwikkeld op smaak. We zijn in de basis uitgegaan van een fruitsmoothie en hebben hier groente aan toegevoegd. Zo veel mogelijk, maar niet te veel. De smoothies moeten vooral lekker zijn.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk of bestel hier ons Groene Smoothie Boek!

N.B. verwar een groene smoothie niet met een sap uit de sapcentrifuge. Met een groene smoothie krijg je ook alle vezels binnen die enorm belangrijk zijn voor het goed laten functioneren van de darmen. Bij een sap uit de sapcentrifuge krijg je slechts een deel van de belangrijke stoffen binnen en gooi je bovendien een groot gedeelte van de ingredienten weg.