Dit vegetarische mini stoofpotje is een combinatie van verschillende keukens. De gebakken aardappel met fijne tomatenpulp van Mutti doet een beetje Spaans aan (patatas bravas), de broccoli en kaas zijn lekker Nederlands en omdat we het ook nog even stoven krijgt het een Belgisch tintje. Zo zie je maar dat er geen vaste regels zijn voor het maken van een gerecht. Als het lekker is, dan is het gewoon lekker :-)

En lekker is het! Bovendien is het super makkelijk om te maken en het ziet er ook nog eens leuk uit. Wist je trouwens dat de tomatenpulp van Mutti die wij gebruiken voor dit recept gemaakt wordt van 100% Italiaanse zongerijpte tomaten? De tomaten worden pas van de plant gehaald als ze volledig rijp zijn. Ze worden direct verwerkt tot verschillende producten zodat die rijke zoete smaak van in de zon en aan de plant gerijpte tomaten bewaard blijft. En dat proef je. Aan de tomatenblokjes die wij voor dit gerecht gebruikt hebben is geen suiker toegevoegd, ze zijn zo zoet van zichzelf.

Tomatenplukker

Ik moet er trouwens ineens aan denken dat mijn allereerste vakantiebaantje, ik was 14 denk ik, tomatenplukken was in de kassen bij Brielle. Nou eigenlijk geen tomatenplukken, maar dieven. Ik heb er goede herinneringen aan. Dieven is het weghalen van uitlopers aan de onderkant van de tomatenplant zodat de plant zijn energie steekt in het groeien van de tomaten. Rijdend op een soort van treinrails van verwarmingsbuis op een platte kar met een gat er in voor je benen. Ik moest op een dag helemaal achter in de kas beginnen. Aan die kant kwam net de ochtendzon op. Ik dacht, “hier moet ik echt héél even 5 minuten in de zon liggen”. Dat ik 3 uur later wakker werd gemaakt door de chef was niet helemaal de bedoeling. Ik was helaas direct m’n baantje kwijt. Ik heb nog wel voor die dag betaald gekregen trouwens, en voor mijn leeftijd ook best goed á 5 gulden per uur.

Tomaten uit het zonnige Italië

Afijn, moraal van dit verhaal. Tomaten kun je beter lekker in Italië bij Mutti laten groeien. Als ik als puber op zonnige en glooiende Italiaanse velden had mogen werken had ik het vast langer volgehouden :-) Oh en trouwens het plukken van de Mutti tomaten gebeurt volledig machinaal. Sjouwen met zware kratten is er dus niet bij.

Die zonnige velden waar de tomaten groeien liggen voornamelijk in Parma en omstreken. Het land ademt hier traditie en eten. Food valley wordt het ook wel genoemd. Mutti noemt het liever ‘Een streek, een identiteit’. Voor het maken van een blik met 400 gram fijne tomatenpulp is ongeveer 2 kilo tomaten nodig. De tomaten worden op kamertemperatuur vermalen. Hierdoor blijft de textuur mooi behouden. De vermalen tomaten, of pulp, wordt direct ingeblikt en gepasteuriseerd. Klaar voor verzending de wereld over. En klaar om te gebruiken in alle soorten gerechten. Van traditionele Italiaanse klassiekers tot aan heerlijke mini stoofpotjes.

Mini stoofpotje van aardappel en broccoli

Smakelijk gerecht met veel groente
15 min
15 min
30 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

 • 300 gr kriel aardappels - vastkokend
 • 350 gr broccoli - roosjes
 • 15 gr boter
 • 1 rode ui
 • 2 tenen knoflook
 • 400 gr Mutti Polpa fijne tomatenpulp
 • 1 handje peterselie - vers
 • 100 gr jonge kaas - geraspt

Zo maak je het

 • Snijd de aardappels in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter
 • Breek de broccoli in kleine roosjes, vul een pan met kokend water en blancheer de roosjes 5 minuten totdat ze beetgaar zijn. (giet de roosjes af als ze klaar zijn en laat uitlekken)
 • Verwarm de oven voor op 180 graden
 • Zet ondertussen een pan op het vuur en bak in de boter de aardappelblokjes totdat ze beginnen te kleuren
 • Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn en voeg direct toe aan de aardappel
 • Als de aardappel begint de verkleuren draai je het vuur laag en voeg je de Mutti fijne tomatenpulp toe. Schep door elkaar en verwarm 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper
 • Voeg de broccoli toe en schep door elkaar
 • Verdeel de inhoud van de pan over twee kleine ovenvaste schaaltjes (of een grotere ovenschaal)
 • Verdeel de geraspte kaas er over en plaats in de oven voor 15 minuten
Print dit recept
Recept: Avondeten, Avondmaaltijd
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven

Voor dit artikel krijgen wij betaald. En hoe leuk is het dat wij hun producten al jaren gebruiken en vervolgens uitgenodigd worden voor een samenwerking.