Een bord vol gezondheid met deze heerlijke pasta van groente spaghetti. Italiaanse smaken maar dan net een beetje anders. We maken deze groente spaghetti van courgette met een saus van gehakt, tomaat, ui, verse basilicum, knoflook en om het af te maken wat Parmezaanse kaas. Omnomnomnomnom …

Spaghetti van groente vind ik een geweldige uitvinding. Met een handig en klein apparaatje tover je elke ronde langwerpige groente om in spaghetti. Een geweldige manier om je groenteconsumptie te verhogen zodat je makkelijker aan de minimale hoeveelheid van 250 gram per dag komt.

Pasta van groente maken

Voor het maken van de groentepasta gebruiken we een Spirelli. Een soort zandloper met mesjes aan de binnenkant die je van twee kanten kunt gebruiken voor dikke en dunne slierten. Van stevige groenten zoals wortel en pastinaak kun je dunne slierten draaien. Courgette en komkommer vormen een betere groente spaghetti als je er dikke slierten van draait. Er zit een extra dop bij die je in de kont van de groente prikt om je handen te beschermen tegen de messen. Het apparaatje is klein en past makkelijk in de keukenla. Bovendien is hij met ā‚¬ 20,- niet duur te noemen. Je kunt hem hier bestellen -> Spirelli

Pasta van groente spaghetti

Heerlijke groente pasta van courgette
5 min
10 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Courgette
  • 250 gr Rundergehakt
  • 1 Ui
  • 425 ml Tomatensaus
  • 2 tenen Knoflook
  • 10 blaadjes Basilicum - vers
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Snipper de ui en doe deze samen met het gehakt in een pan
  • Bak het gehakt rul en giet eventueel vocht af
  • Snijd de knoflook en de basilicum fijn
  • Voeg de tomatensaus, knoflook en basilicum toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen
  • Draai ondertussen spaghetti van de courgette
  • Voeg de courgette spaghetti toe, schep door elkaar en breng op smaak met zout en peper
  • Verdeel over twee borden en maak af met de Parmezaanse kaas
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 2
Door: Sven