Het is altijd leuk om een promotie te doen voor producten die je zelf ook regelmatig in de kast hebt staan. Zo ook deze vegetarische paté’s van Tartex. Een heerlijke hartige spread voor op een goede volkorenboterham. Vul de boterham aan met een plakje avocado, wat olijven, of een uitje en dan smullen maar van je culinaire lunch. Lekker hoor!

Flexitariër

Met het nieuwe advies van de gezondheidsraad om minder (bewerkt) vlees te eten, groeit het aantal flexitarieres in Nederland enorm. Vegetarische paté’s zijn een goede optie voor wie vegetarisch wil eten maar toch iets hartigs op zijn brood wil. Ben je net zoals wij een flexitarier en laat je de vleeswaren voor op brood links liggen, dan zijn deze paté’s het proberen waard.

Tartex-03

Waar wordt Tartex paté van gemaakt

Paté wordt normaalgesproken van lever gemaakt. De paté’s van Tartex zijn vegetarisch en worden dus niet van vlees gemaakt, waar dan wel van? Van het welbekende, veelzijdige en eiwitrijke tofu. Tofu wordt gemaakt van sojabonen. Tofu bevat alle essentiële eiwitten, maar ook de mineralen: calcium, kalium, fosfor, magnesium, ijzer, zink en de vitamines B1, B2 en B3.  Omdat tofu een neutrale smaak heeft, kun je er alle kanten mee op. En dat is goed gelukt. Mijn persoonlijke favoriet is de groene peper variant, lekker pittig en heerlijk met een paar plakjes romige avocado. Maar ook de tomatenpaté is erg lekker, en helemaal als je er wat olijven op doet. De bieslookvariant valt ook in de smaak, deze combineert goed met een fris lente-uitje. En ik bedenk nu dat deze ook best lekker kan zijn met een gekookt eitje. Wie probeert het uit? Ik had trouwens nog een paar plakjes koolhydraatarm brood liggen. Ook daarop smaakt de paté erg lekker.Tartex-01

Nieuwe verpakking

De verpakkingen van de pate’s zijn gewijzigd. Voorheen zaten ze in een plat rond conserven achtig blikje. Tegenwoordig in de leuke potjes die je hierboven ziet. Ze zijn verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkels in maar liefst 13 verschillende smaken: Tomaat, Bieslook, Groene peper, Rozemarijn, Champignon, Mexicaanse stijl, Hongaarse stijl, Naturel, Kruiden, Shitake, Pesto, Olijf en Truffel. De potjes bevatten 125 gram. Hier kun je ongeveer zes boterhammen mee besmeren. Kies altijd voor goed volkorenbrood en vul de paté’s aan met gezonde extra’s. Zo zorg je voor een zo groot mogelijke variatie aan belangrijke vitamines en mineralen.

Tartex, lekkere vegetarische broodspread

Culinaire lunch met Tartex vegetarische paté
10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 1 porties

Dit heb je nodig

  • Tartex paté naar keuze
  • 2 sneetjes Volkorenbrood
  • Extra's - lente-uitjes, olijven, avocado, gekookt eitje, verse bieslook, zongedroogd tomaatje

Zo maak je het

  • Toast het brood als je dat lekker vindt
  • Besmeer de sneetjes brood met een goede laag vegetarische paté
  • Beleg ze met extra's

Tip

Lunchtrommel tip: De potjes met paté zijn klein en passen makkelijk in een lunchtrommel. Smeer de boterhammen vlak voordat je ze gaat eten.
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Hollands
Porties: 1
Door: Sven

Wil je meer weten over de broodspread van Tartex, neem dan een kijkje op hun website.

– Voor dit artikel krijgen we een vergoeding. Lees onze disclaimer