BannerKijk, dat vinden wij nou leuk, de Kook5daagse. Vijf dagen lang super snel een maaltijd op tafel zetten, en nog gezond ook! In het kader van: ‘we hebben het allemaal veel te druk’, is dit een geweldige manier om gezond eten toegankelijker te maken. Daar doen wij natuurlijk graag aan mee.

Het idee is als volgt: Je bereidt op zondag (preppin sunday) je gezonde maaltijden voor de komende week voor, zodat je deze in de drukke werkdagen erna alleen maar hoeft af te bakken of op te warmen. Al het eten dat je op zondag gemaakt hebt moet je natuurlijk wel ergens in bewaren. Hier komt Lock&Lock om de hoek kijken. Zij hebben ons een hele lading handige vershoudtrommels toegestuurd om de Kook5daagse mogelijk te maken.

Gezond eten en tijdgebrek

Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdgebrek is vaak de hoofdreden om niet te kiezen voor een gezonde maaltijd. Direct na het werk naar de sportclub, zwemles van kindlief, verjaardag van vriendin, geen tijd om boodschappen te doen, bezig met klussen en ga zo maar door. Naast ons werk, het huishouden en alle andere sociale verplichtingen blijft er weinig tijd over voor een eigenlijk heel belangrijk onderdeel: een gezonde maaltijd. Het leuke is natuurlijk dat je van een gezonde maaltijd juist meer energie krijgt en daardoor beter kunt omgaan met de drukte van alledag.

Maargoed, dat een gezonde maaltijd niet veel tijd hoeft te kosten is de hoofdreden geweest om Voedzaam & Snel te beginnen. Maar dat het NÓG sneller kan is natuurijk geweldig nieuws. Het hele principe van een maaltijd bereiden wordt op de schop genomen. We hakken het als het ware in twee delen waardoor we op de drukke avond alle voorbereidingstijd achterwege kunnen laten. Sounds like a plan!

Kook5daagse

Oke, dit gaan we dus doen. Aankomende zondag gaan we als een gek vijf recepten van onze site zo ver mogelijk voorbereiden. Boodschappen doen, hakken, snijden en bakken. Ik denk aan een soep, een lekkere roerbakmaaltijd, iets met kip, we zien wel waar we zondag zin in hebben. We bewaren alle voorbereidde maaltijden in de Lock&Lock bakjes en zetten ze in de koelkast. Klaar om op de betreffende dag super snel een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Om het allemaal extra uitdagend te maken gaan we er de stopwatch naast leggen om exact te kijken hoe lang het duurt om de maaltijd op ons bord te krijgen.

We gaan natuurlijk op Facebook delen hoe lang we nodig hebben om het recept op tafel te zetten. En we laten je ook weten hoe onze food preppin sunday gegaan is. We zijn benieuwd!

Lock&Lock

Zonder de vershoudtrommels van Lock&Lock zou de Kook5daagse lastig worden. We zouden wel wat schaaltjes kunnen gebruiken met vershoudfolie. Maar 100% luchtdicht is dit niet. Daarnaast zijn de bakjes gewoon erg handig in gebruik en zorgen ze ook voor tijdbesparing tijdens de ‘preppin sunday’. Je stapelt ze makkelijk op elkaar in de koelkast, alles netjes geordend en klaar om de inhoud te gebruiken. De bakjes zijn trouwens ook 100% waterdicht. Mocht de zeespiegel nog verder stijgen, je maaltijden blijven ongedeerd. Of wacht, het gaat er natuurlijk om dat vloeistoffen van binnen niet naar buiten kunnen. Dit maakt de bakjes erg handig om mee te nemen naar het werk en ze in een tas te stoppen zonder dat je bang hoeft te zijn dat er vloeistoffen uitlekken.

We zijn benieuwd hoe onze food preppin sunday gaat verlopen. Houd Facebook in de gaten!

Mee doen of meer weten

Wil je ook mee doen met de Kook5daagse? Neem een kijkje op de website. Direct aan de slag? Bestel op de site van Lock&Lock je startpakket met vershoudbakjes.

– Voor dit artikel krijgen we een vergoeding. Lees onze disclaimer –