Van pompoen kan je salades maken, soepen koken en vermalen tot smeersels voor op brood. We hebben van alle variaties al meerdere recepten online staan. Maar een smoothie met pompoen is nieuw voor ons. Het was een experiment, en dat experiment is geslaagd. Pompoen kan prima in een smoothie gebruikt worden.

We koken de pompoen wel even voordat we hem gebruiken. Ik heb rouwe pompoen geprobeerd, maar dat was geen succes. Rauwe biet gaat erg goed in een smoothie dus ik dacht dat moet met pompoen ook wel lukken. Helaas, de structuur was niet prettig. Door het koken, koken we een deel van de vezels zacht waardoor de structuur van de smoothie veel prettiger wordt.

Ik had eigenlijk het idee om er nog een andere groente bij de stoppen. Spinazie ofzo. Maar groen en oranje gaan niet goed samen. Ik heb gekozen voor mango. En dan de diepvries variant uit zo’n doosje. Het koelt de smoothie af waardoor hij lekker wegdrinkt.

Naast de pompoen en de mango heb ik voor de gezonde vetten nog wat cashewnoten toegevoegd. Deze geven er een romige twist aan. Tot slot een theelepel kaneel om het herfstachtige karakter wat te versterken. Werkt verrassend goed en het resultaat is een heerlijk drinkbare licht zoete en knalgele smoothie. Proost!

Pompoen mango smoothie met cashewnoten en kaneel
Door: 
Recept: Smoothie
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Knalgele pompoen mango smoothie
Dit heb je nodig
  • pompoen - 400 gram (½ hele pompoen)
  • mango blokjes - 250 gram (doosje uit de diepvries)
  • cashewnoten - 50 gram
  • kaneel - ½ theelepel
  • water - 200 milliliter
Zo maak je het
  1. Was de pompoen, halveer en bewaar een helft in de koelkast
  2. Schep uit de andere helft de zaadlijsten en de pitten
  3. Snijd de pompoen in plakjes en vervolgens in blokjes
  4. Doe de pompoen in een pan en voeg water toe totdat het net onder staat
  5. Kook de pompoen zacht in ongeveer 5 minuten (als je met een vork makkelijk in het vruchtvlees kunt prikken is hij gaar. Controleer tijdens het koken om de paar minuten)
  6. Giet de pompoen af en laat uitstomen en afkoelen (evt een half uurtje in de koelkast)
  7. Doe de pompoen in de blender en voeg de rest van de ingrediënten toe

 


Koop hier onze boeken:

Bestel hierBestel hierBestel hierBestel hier

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen