Op zich geen verrassend recept, iedereen kent ze wel en elk blog heeft ze online staan. Wij tot nu toe nog niet omdat de wraps die gebruikt worden niet passen bij onze manier van eten. Veelal gemaakt van witte bloem of maismeel. Totdat ik laatst volkorenwraps in de supermarkt zag liggen. Daarmee maken we deze snack een stuk verantwoorder. En daarom nu dus ook dit recept op Voedzaam & Snel.

Wraps van volkorenmeel

Volkoren ten opzichte van bloem betekent meer vezels, en meer b-vitaminen. En beide hebben we hard nodig. Vooral het aandeel vezels is flink groter en daar worden onze darmen blij van. Het gaat hier natuurlijk om een snack, dus de verschillen zijn relatief. Maar toch, alle beetjes helpen, zeker als het om vezels gaat.

Vezels krijgen we over het algemeen veel te weinig binnen. Onze darmen kunnen vezels niet verwerken, maar ze proberen het wel. Hierdoor wordt de darmfunctie gestimuleerd en dat komt de stoelgang ten goede. Daarnaast zorgen vezels voor een gevuld gevoel waardoor je minder snel honger krijgt. Bovendien vertragen ze de opname van glucose waardoor de bloedsuikerspiegel minder snel stijgt. En als laatste, onderzoek heeft uitgewezen dat vezels bijdragen aan het verlagen van het slechte LDL-cholesterol. Voldoende vezels eten verkleint het risico op het krijgen van hart- en vaatziekten. Probeer daarom bij alles wat je eet, altijd te kiezen voor de variant waar de meeste vezels in zitten. In het geval van granen bevat volkoren van nature de meeste vezels.

Snack van volkorenwraps met zalm, kruidenkaas en rucola

Lekkere snack van volkorenwraps
10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Volkorenwraps
  • 60 gr Kruidenkaas
  • 100 gr Zalm
  • 15 gr Rucola

Zo maak je het

  • Leg een wrap neer op een snijplank
  • Smeer de wrap in met kruidenkaas
  • beleg met de zalm en vervolgens de rucola
  • Rol de wrap op en wikkel in verhoudfolie
  • Plaats in de koelkast voor een uurtje
  • Verwijder de folie en snijd in plakjes van 1cm dik (kontjes direct opeten, die blijven niet op de prikker zitten)
  • Rijg de rolletjes per 3 op een prikker
Print dit recept
Recept: Snack
Keuken: Hollands
Porties: 4
Door: Sven