Oelalaaaaa ;-) Deze chocolade muffins zijn echt heel erg lekker! We maakten ze voor de covershoot van het magazine GezondNU, iedereen vond ze verrukkelijk en ze deden het ook goed op de foto. (Mis het decembernummer van GezondNU dus niet!) Dit chocolade muffins recept maken we met amandelmeel, pure chocolade, bosbessen en kokosolie. Allemaal gezonde ingrediënten. De muffins zijn een absolute gezonde snack. (niet allemaal in een keer opeten natuurlijk.) 

Voor de verandering hebben we er eens een How To van gemaakt. We laten je stapsgewijs zien hoe je de deze heerlijke muffins kunt bereiden.

De ingrediënten (voor 6 chocolade muffins)

  • 200 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 60 gram kokosolie
  • 100 gram diepvriesbosbessen
  • 70 gram pure chocolade (liefst 85%)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Chocolade muffins
Doe de amandelmeel met de bakpoeder en het zout in een grote kom
Chocolade muffins
Smelt de kokosolie kort in de magnetron en voeg toe
Chocolade muffins
Voeg de eieren toe
Chocolade muffins
Roer met een grote lepel (de garde bleek niet zo handig te zijn) de ingrediënten door elkaar
Chocolade muffins
Hak de chocolade in kleine stukjes
Chocolade muffins
En voeg toe aan het beslag
Chocolade muffins
Voeg ook de bosbessen toe
Chocolade muffins
Schep alles voorzichtig door elkaar
Chocolade muffins
Totdat je een mooi chocolade muffin beslag hebt
Chocolade muffins
Schep het beslag in de muffinvorm (wij gebruiken een handige silicone muffinvorm, gebruik je een metalen vorm, vet hem dan eerst goed in)
Chocolade muffins
Druk het beslag lichtjes aan met de onderkant van de lepel
Chocolade muffins
Je muffins zijn nu klaar om in de oven te gaan
Chocolade muffins
Bak ze in 25 minuten op 180 graden goudbruin. Je huis gaat er heerlijk van ruiken
Chocolade muffins