Hoi allemaal, even een kort vraagje aan onze lezers.

Zoals jullie weten vinden wij het leuk om duidelijk te zijn over voeding. We lezen graag wetenschappelijke onderzoeken en doen niet mee met hypes en trends waar wij niet in geloven.
Ik ben onlangs gevraagd door Unilever om een zoektocht te maken over margarine. Ik had direct wat twijfels, maar na overleg blijkt dat ik volledig onafhankelijk kan zijn, zolang het maar wetenschappelijk onderbouwd wordt. En dat is precies wat wij op Voedzaam & Snel doen. Wat zegt de wetenschap eigenlijk over margarine?
Na een kort vooronderzoekje ben ik erachter gekomen dat er online enorm veel tegenstrijdige informatie over margarine (en andere vetten) te vinden is. Er zijn dus genoeg interessante onderwerpen om over te schrijven en uit te diepen. Bijvoorbeeld hoeveel verschillende vetsoorten zijn er en hoe zit het met plantaardig versus dierlijk?

Maar voordat ik begin, zou ik ook van jullie willen weten hoe je over margarine denkt. Heb je vragen over margarine? Gebruikt je het juist wel of juist niet?

Let us know als reactie onder deze post dan gaan wij op onderzoek uit!

P.S We gaan jullie niet ineens adviseren om margarine te gebruiken. Dat is niet de insteek van onze zoektocht. We schrijven vanuit onze eigen visie en gebaseerd op wetenschappelijke artikelen.

 

 

 

-Dit artikel schrijven we in samenwerking met Unilever-