Doordeweeks gezond eten. Het is voor velen een uitdaging. Wil je dat het lukt dan zijn twee dingen belangrijk: je moet de ingrediënten in huis hebben en het recept moet supersnel klaar zijn. Een lekker recept dat je goed kent en iedere week weer kunt maken, is de oplossing. Voor minimaal één dag in de week hoef je niet meer te verzinnen. Want dan maak je dit volkoren noodles recept van voedzaam en snel ;-).

Het begint met de noodles. Die mogen standaard op je boodschappenlijstje. Wist je dat je hieronder met één druk op de knop de ingrediënten direct in je digitale boodschappenmandje legt? Sinds een week of drie ben ik begonnen met het laten bezorgen van de boodschappen. En ik ben om. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt. Je kunt namelijk lijstjes maken van je favoriete ingrediënten. Dus die leg je met één druk op de knop in je winkelmandje. Het laten bezorgen kost geld, maar er zijn vrijwel altijd actieproducten waarmee de bezorgkosten gratis zijn én tja, tijd is schaars. En tijd is geld waard. Mij zie je voorlopig niet meer met een volle kar door de super lopen. Ik deed het iedere vrijdag, twee winkels af met baby en soms ook nog een kleuter. Gezellig hoor. Maar tijdrovend en intens!

Enfin, de noodles liggen er dus in, in je winkelmandje. Stap twee: zorg dat je je ingrediënten voor het sausje in huis hebt. Die is altijd hetzelfde en maak je van ketjap manis, gembersiroop en een beetje maizena. Lekker makkelijk. Dat sausje is niet per se super gezond, maar het maakt de gezonde groenten in je gerecht extra lekker. En daardoor eet je die avond dus lekker veel groenten.

Stap drie: voeg groenten toe. Ken je die wokrestaurants nog, waar je zelf je ingrediënten uitzocht en dat je groenten en vlees of vis in heet water werden gelegd, voordat ze de wokpan in gingen? Ik weet niet of dit nog bestaat – vast wel – maar ik ben er in jaren niet meer geweest. Maar die techniek passen we toe in dit recept. Een quooker of kokend waterkraan is daarvoor ideaal maar je kunt natuurlijk ook de waterkoker vullen en aanzetten. Nadat je de groenten hebt gesneden, dompel je ze in een vergiet (met daaronder een schaal) met gekookt, heet water. Zo garen je groenten voor. Het is ook hét moment om – ik noem maar iets – een kleuter onder de douche te zetten. Zodat ze na het eten en tanden poetsen gelijk naar bed kan.

De volgorde van dit noodles recept gaat als volgt:

  1. Snijd de groenten
  2. Leg de groenten in heet, gekookt water
  3. Je hebt een aantal minuten tijd voor iets anders
  4. Giet de groenten af en wok ze op hoog vuur in olie
  5. Leg direct de noodles in heet water
  6. Maak een maïzena papje en voeg ketjap en gembersiroop toe aan de groenten als ze zo goed als gaar zijn
  7. Voeg het maïzena papje en vervolgens de afgegoten noodles toe
  8. AAN TAFEL!

Hieronder vind je vier suggesties voor de groenten die je kunt toevoegen aan dit noodles recept. Varieer erop los en kijk welke groenten beschikbaar zijn voor jouw wekelijkse noodle gerecht. Of om de week. Of eens per maand. It’s up to you :-)

Noodles recept met bimi en Chinese kool

10 min
10 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 200 gr bimi
  • 1 Chinese kool
  • 100 gr champignons
  • 125 gr taugé
  • 1 el olijfolie
  • 125 gr volkoren noodles - (2 nestjes)
sausje
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el gembersiroop
  • 1-2 tl maizena

Zo maak je het

  • snijd de groenten grof (behalve de bimi) en leg ze (op de taugé na) in een vergiet (met daaronder een schaal) met gekookt, heet water en laat ze even voorgaren
  • maak een papje van een maizena met een eetlepel koud water
  • laat een wokpan heet worden en bak daarin de groenten op hoog vuur in een beetje olijfolie of wokolie, voeg de taugé pas op het eind toe
  • leg intussen de noodles in gekookt water (of, afhankelijk van welke noodles je hebt gekocht, laat je ze 4-5 minuten koken in een pan)
  • voeg de ketjap manis en gembersiroop toe aan de groenten, voeg het maizena papje toe en roer goed door
  • giet vervolgens de noodles af en voeg ook toe, roer door elkaar
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Porties: 2 personen
Door: Jennifer

Noodles met shiitake en paksoi

10 min
10 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 100 gr shiitake
  • 1 gele paprika
  • 1 paksoi
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 125 gr volkoren noodles - 2 nestjes
Sausje
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el gembersiroop
  • 1-2 tl maizena

Zo maak je het

  • snijd de groenten grof en leg ze in een vergiet (met daaronder een schaal) met gekookt, heet water en laat ze even voorgaren
  • maak een papje van een maizena met een eetlepel koud water
  • laat een wokpan heet worden en bak daarin de groenten op hoog vuur in een beetje olijfolie of wokolie
  • leg intussen de noodles in gekookt water (of, afhankelijk van welke noodles je hebt gekocht, laat je ze 4-5 minuten koken in een pan)
  • voeg de ketjap manis en gembersiroop toe aan de groenten, voeg het maizena papje toe en roer goed door
  • giet vervolgens de noodles af en voeg ook toe, roer door elkaar
Print dit recept
Recept: Avondeten
Keuken: Aziatisch
Porties: 2 personen
Door: Jennifer

Noodles met courgette en sugar snaps

10 min
10 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 200 gr sugar snaps
  • 1 courgette
  • 1 bosui
  • 1 rode ui
  • 1 el olijfolie
  • 125 gr volkoren noodles - 2 nestjes
sausje
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el gembersiroop
  • 1-2 tl maizena

Zo maak je het

  • snijd de groenten grof (dop de sugar snaps) en leg ze in een vergiet (met daaronder een schaal) met gekookt, heet water en laat ze even voorgaren
  • maak een papje van een maizena met een eetlepel koud water
  • laat een wokpan heet worden en bak daarin de groenten op hoog vuur in een beetje olijfolie of wokolie, voeg de bosui later toe
  • leg intussen de noodles in gekookt water (of, afhankelijk van welke noodles je hebt gekocht, laat je ze 4-5 minuten koken in een pan)
  • voeg de ketjap manis en gembersiroop toe aan de groenten, voeg het maizena papje toe en roergoed door
  • giet vervolgens de noodles af en voeg ook toe, roer door elkaar
Print dit recept
Recept: Hoodfgerecht
Keuken: Aziatisch
Porties: 2 personen
Door: Jennifer

Noodles met wilde paddestoelen en aspergetips

10 min
10 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 100 gr aspergetips
  • 200 gr wilde paddestoelen mix
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 el olijfolie
  • 125 gr volkoren noodles - 2 nestjes
Sausje
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el gembersiroop
  • 1-2 tl maizena

Zo maak je het

  • snijd de groenten grof (behalve de aspergetips) en leg ze in een vergiet (met daaronder een schaal) met gekookt, heet water en laat ze even voorgaren
  • maak een papje van een maizena met een eetlepel koud water
  • laat een wokpan heet worden en bak daarin de groenten op hoog vuur in een beetje olijfolie of wokolie
  • leg intussen de noodles in gekookt water (of, afhankelijk van welke noodles je hebt gekocht, laat je ze 4-5 minuten koken in een pan)
  • voeg de ketjap manis en gembersiroop toe aan de groenten, voeg het maizena papje toe en roer goed door
  • giet vervolgens de noodles af en voeg ook toe, roer door elkaar
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Porties: 2 personen
Door: Jennifer

Wil je nog meer snelle en gezonde hoofdgerechten?

De oplettende kijker heeft misschien gezien dat er op het noodles recept op de foto weer andere ingrediënten te zien zijn, dan bij de recepten hierboven. Dat klopt! Want die 5e variant voor noodles staat in ons allernieuwste kookboek: 50x avondeten zonder vlees. In dit boek vind je 50 makkelijke, lekkere en gezonde hoofdgerechten zonder vlees of vis, die binnen 30 minuten klaar zijn. Simpel, verrassend, boordevol groenten en nog zo op tafel ook!

Klik hier en bekijk ons nieuwste boek.