Zelfs met broodbeleg is het mogelijk om groente binnen te krijgen. Alle beetjes helpen, zo ook deze heerlijke spread van geitenkaas met bieten, een beetje honing, wat grove peper en verse bieslook. Een super lekkere combinatie die het goed doet op een stevige volkoren boterham.

De geitenkaas met bieten combinatie is beproefd en kom je in vele variaties tegen in de keuken. Denk aan de klassieke salade, soep, hoofdgerechten en zelfs als ijs heb ik hem eens voorbij zien komen. In de zoektocht naar manieren om groente te verwerken in lunchgerechten kon deze klassieker dan ook niet uitblijven. Maar dit keer dan als spread. Ik had het nog niet eerder gezien. Het resultaat is verrassend lekker en je zet het snel op tafel. Smeren maar!

Maar wel op een volkoren boterham

Brood is een prima manier om dagelijks voldoende vezels en complexe koolhydraten binnen te krijgen. Zo lang het maar volkorenbrood is. Geen bruin-, wit-, boeren-, tijger-, land of andere variaties. Gewoon volkorenbrood. Alleen volkorenbrood bevat de extra vezels die onze darmen hard nodig hebben. In het vlies van tarwe, dat gebruikt wordt voor volkorenmeel waar volkorenbrood van gemaakt wordt, zitten deze belangrijke stoffen. Evenals een scala aan extra vitaminen en mineralen. Al het niet volkorenbrood bevat deze belangrijke stofjes niet, of in mindere mate.

Geitenkaas bieten spread

Smakelijke spread van bieten en geitenkaas
10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 8 porties

Dit heb je nodig

  • 200 gr bieten - voorgekookt
  • 150 gr Geitenkaas
  • 1 el Honing
  • 10 stengels Bieslook
  • Peper - naar smaak

Zo maak je het

  • Doe de bieten en de geitenkaas in een ruime kom samen met de honing
  • Pureer grof met een staafmixer of prak met een vork
  • Snipper de bieslook en schep door de spread
  • Breng op smaak met zout en peper
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Hollands
Porties: 8
Door: Sven