Is het bij jou ook altijd haasten, rennen en vliegen in de ochtend? Onze tip: maak deze heerlijke overnight oats met espresso. Als de kinderen ‘s avonds op bed liggen, bereid je het voor. Dat is zo gepiept. En de volgende ochtend, als het grut is aangekleed, heeft gegeten en naar school/opvang/oma is gebracht, is het jouw moment. Haal je heerlijke overnight oats uit de koelkast, voeg vers fruit toe en geniet.

Als je op zoek bent naar een ontbijt dat zowel lekker als gemakkelijk is, dan is het tijd om kennis te maken met ons nieuwste favoriete recept: Overnight oats met espresso en bosbessen. Begin met een banaan voor een zoete smaak. Door een banaan te prakken voeg je fruit, vitamines en een subtiele zoete smaak toe aan je ontbijtje. Voeg vervolgens melk toe.

De espresso boost

Zet een kopje espresso en schenk deze door de melk, voeg daarna de havermout toe en roer alles door elkaar. De koffiesmaak vermengt zich subtiel met de havermout, wat resulteert in een subtiele, maar effectieve ochtendkick. Plaats je havermoutpap in de koelkast en laat het ’s nachts rusten. Terwijl jij slaapt, vermengen de smaken zich geleidelijk, zodat je de volgende ochtend een eenvoudig en smaakvol ontbijt hebt.

Bosbessen, de finishing touch voor je overnight oats

De volgende ochtend hoef je je ontbijtje alleen nog even om te scheppen en een handjevol bosbessen toe te voegen. Deze kleine smaakbommen voegen niet alleen natuurlijke zoetheid toe, maar ook een aangename textuur. En zo heb je in je drukke ochtendspits, toch een voedzaam ontbijtje. Je kunt er ook voor kiezen om je ontbijt mee te nemen naar je werk en het daar in alle rust op te eten.

overnight oats met bosbessen

Ook lekker: overnights oats met peer en walnoten, overnight oats met amandelmelk en appel en overnight rye flakes met frambozen. Voor een beetje extra variatie.

Overnight oats met espresso en bosbessen

5 min
1 minuut
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 1 porties

Dit heb je nodig

  • 1 banaan
  • 80 ml espresso
  • 200 ml melk
  • 130 gr havervlokken
  • ½ tl kaneel
  • 2 handjes bosbessen

Zo maak je het

De avond tevoren

  • Pel de banaan, breek het vruchtvlees in stukken en prak ze met een vork
  • Zet de espresso en voeg deze samen met de melk toe, roer door elkaar
  • Voeg de havervlokken en de kaneel toe en roer door elkaar
  • Dek je overnight oats af en bewaar in de koelkast

De volgende ochtend

  • Schep de overnight oats om
  • Voeg de bosbessen toe
Print dit recept
Recept: Ontbijt
Porties: 1 personen
Door: Jennifer