Op zoek naar variatie voor op de vroege ochtend, kwam ik uit bij overnight oats. Maar dan niet met oats (havermout) maar met rye flakes (roggevlokken). Ik moet namelijk iets bekennen, wij eten heel vaak precies hetzelfde ontbijt. Heb jij dat ook? Ons standaard ontbijt bestaat uit yoghurt met appel, havermout, walnoten en rozijnen. En de laatste tijd eet ik het met steeds minder plezier. Niet zo gek, iedere dag hetzelfde is ook saai. Maar laatst ging het me zelfs tegenstaan.

Er zijn heel veel mensen die iedere dag hetzelfde beginnen: met hun standaard ontbijt. Niks mis mee, maar wat variatie zou niet alleen lekkerder, maar ook voedzamer zijn. En omdat 7 dagen per week iets anders ontbijten niet zo realistisch is, hebben we het volgende plan.

Dat standaard ontbijt van yoghurt en appel, eten we normaal gesproken zo’n 5 dagen in de week. Eens per week maak ik havermoutpap en op zondag eten we gezellig broodjes uit de oven. Maar vanaf nu voeg ik een nieuwe variatie toe: overnight rye flakes.

Overnight oats hebben we vaker gemaakt en ik kan je verzekeren: dit recept kost je heel heel heel heel weinig tijd. Of je het nu met havermout of roggevlokken maakt, in de bereiding zit geen verschil. En het kost je sowieso minder tijd nog dan ons standaard ontbijt want dan moet je een appel schillen.

overnight oats met roggevlokken

Gezond & snel ontbijt

Dit is het plan, doe je mee?

Maandag: standaard ontbijt
Dinsdag: overnight rye flakes
Woensdag: standaard ontbijt
Donderdag: standaard ontbijt
Vrijdag: standaard ontbijt
Zaterdag: havermoutpap
Zondag: broodjes uit de oven

De maandag, dinsdag, woensdag en donderdag zijn drukke, volle dagen. Op maandagavond stop je ’s avonds de roggevlokken met melk, cacao nibs en een klein beetje vanille aroma in een schaaltje en zet je dit afgedekt in de koelkast, zodat je op dinsdagochtend echt turbo snel je ontbijtje klaar hebt. Je hoeft er alleen nog maar frambozen op te leggen. En als het een extreme haast ochtend is, neem je de overnight rye flakes gewoon mee in een jar of bakje.

Ella eet als standaard ontbijt vaak geprakte banaan met volle yoghurt en havermout en soms ook een paar walnootjes in kleine stukjes. Kijk hier voor twee snelle peuter ontbijtjes.

Op zaterdag en zondag is er meer tijd en vind ik het rustgevend om in een pan met havermoutpap te roeren. En zondag genieten we als gezinnetje van tijd samen en maakt papa de lekkerste scrambled eggs van de wereld. En wordt Ella Ć¼ber vrolijk van pure hagelslag op haar broodje ♥

Overnight oats met roggevlokken

We hebben al eens overnight oats gemaakt met havervlokken, maar de havervlokken waren uitverkocht! En dus kwam Sven met roggevlokken thuis. En daar kun je ook heel goed overnight oats van maken. Zeker eens doen dus. Ontbijtse!

Overnight rye flakes met roggevlokken en frambozen

een voedzaam en snel ontbijtrecept op basis van roggevlokken en volle melk
5 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 130 gr roggevlokken
  • 20 gr cacao nibs
  • 275 ml volle melk
  • 1 tl vanille aroma
  • 100 gr frambozen

Zo maak je het

Een avond van te voren

  • Doe de roggevlokken, de cacao nibs, de volle melk en het vanille aroma in een schaaltje, schep door elkaar, dek af en zet in de koelkast

De volgende ochtend

  • Schep de overnight rye flakes om, verdeel over twee schaaltjes en leg de frambozen erbovenop

Tip

doe de overnight rye flakes de avond van te voren in een afgesloten bakje, zodat je het mee kunt nemen en onderweg of op locatie kunt eten
Print dit recept
Recept: Ontbijt
Keuken: Nederlands
Porties: 2 personen
Door: Jennifer